Normális, hogy a 2 évesem egy percet sem jatszik egyedül, hanem állandóan nekünk kell játszani vele?
Az én lányom hullámzó ilyen szempontból, mindig is nagyon igényelte a társaságot, most két éves pont, kb 3-4 hónapja kezdett el maga is eljátszani, de ez csak olyan 15 percekre van. Én most úgy csinálom, hogy nagyon tagolom a napokat, picit mindig foglalkozom vele, építűnk együtt, aztán mikor belemerül kimegyek a dolgomat csinálni. Ha utánam jön nagyon higgadtan akárhányszor elmondom, hogy anya most befejezi az épp aktuális dolgot, és mindjárt megy játszani vele, néha megérti, néha nem. Mikor nagyon filegyemhiánya van, akkor hintázunk kicsit, közbe beszélgetek vele, és utána általában eljátszik kicsit, mert nagyon intenzíven rá figyeltem.
Nehéz ez, mert minden gyerek más, és van, aki ilyen társaságigénylő, ezen a habituson szerintem nem lehet változtatni, no persze ha nem foglalkozol vele, akkor előbb-utóbb beletörődik, de ezt gondolom te sem akarod.
Nevelés kérdése nagyrészt. Ha a gyermeked rabszolgája leszel, akkor ne csodálkozz! Határok, határok és határok! Legyen közös játék és legyen önálló játék. A gyermek tudja kiszámítani, mikor melyik jön. Ha viszont eljött az önálló játék ideje, mert neked dolgod van, akkor ehhez szigorúan ragaszkodni kell! Ne haragudj, de nonszensz, hogy ennyire lóg a háztartásod egyetlen gyermek mellett! A gyermek irányít téged és nem fordítva. Így alakul szépen ki a magatartási zavar és a szorongás, mert a gyermeked azt éli meg, hogy erősebb, mint az anyja, akinek meg kellene őt védenie a világ ijesztő dolgaitól..
Nem egyszerű soha változtatni, de lehet és véleményem szerint szükséges is. Először saját magaddal kell kezdeni. Mitől félsz? A hisztitől, a sírástól? Attól, hogy nem fog szeretni? Sok szülő ezért fél határokat felállítani, nehogy a gyermekük szemében rossznak tűnjön. Ha rendelkezel kellő önbizalommal, akkor viszont ez fel sem merül.
7-esnek, nagyon koszonom, baromi jokat irtal es egyet is ertek veled. A tv-t en mar le sem mertem irni, mert szetszednek, hogy ez az egyeduli, ami lekoti, es hat igen, sokszro be kell kapcsoljam, ha egy telefont is el akarok intezni, mert uvolt es tepi a nadragom, hogy neki kell a mobil is....:( nehez vele, hiaba imadjuk. Probalom a tv-t korlatozni napi 30 percre, mert zombi uzemmodba kapcsol es meg nezni is rossz, hogy bambul, de mikor beteg, ilyen szutyok ido van, egesz nap bent vagyunk, nehez nemet mondani ra.
Konyhaba ures edenyekkel nincs el, lehet probalok adni bele lisztet es morzsat, de elore felek. Ha vizespohar van elol, azt is szetlocsolja nevetve a lakasban :( rajzolni szeret, tudja hova szabad, megis minden nap osszefirkal butort, kanapet, falat. Mintha direkt rossz lenne. Buntetest nem erti, ilyen hogy buntisarok nem mukodik, elsetal. Onfeju, igazabol hiaba mondok barmit, megy a maga feje utan.
Szia
Látom régi kérdés de ha itt vagy még kérdező lett megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!