Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan lehet tudni, hogy egy...

Honnan lehet tudni, hogy egy kisbaba "túl van pörögve"?

Figyelt kérdés

Nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de mostanában anyós kicsit többet vigyáz rá, és úgy érzem, néha kicsit sok a picinek. Pl. amikor vigyáz rá, anyósom EGYFOLYTÁBAN énekel neki, vagy beszél hozzá. Tudom, hogy a babának fontos, és megnyugtatja, ha beszélnek hozzá, és persze én is szoktam, ha együtt vagyunk, de mindig éppen arról, amit csinálunk, amit nézünk, és nem költök buta verseket, amiknek tényleg semmi értelme, csak azért, hogy beszéljek. Hagyom, hogy a maga tempójában szemügyre vegye a tárgyakat, ha magában játszik, hagyom, hogy csendben megfigyelje, ami érdekli. Én úgy tudom, ez is ugyanolyan fontos! A másik örök probléma a kézben levés, ő állandóan kézben tartja, akkor is, ha nem kéri- én, ha kéri, mindig felveszem, nem hagyom sírni, sokat van cicin, de ha épp teljesen jól elvan egyedül, nem veszem fel, és nem nyaggatom azzal, amiről én pont úgy gondolom, hogy jó játék. (Éppen elég akkor cipelni, amikor kéri.)

Régen mindig szépen magától elaludt séta közben, mióta anyósom többet sétáltatja, azóta nálam sem alszik el, fél óra után nyűglődik. (Anyósomnál szinte sosem alszik). Nem akarok litániát írni, én az egészből annyit észlelek, hogy esténként sokkal nehezebb elaltatni, majd leragadnak a kis szemei, de még "pörög", kiabál, az egész procedúra egy óráig is eltart mostanában, és a mozdulataiban én egy kicsivel több agressziót látok pl. tépi a ruhámat, cicimet.

Honnan tudhatnám biztosan, hogy mitől van ez? A férjemmel se akarok felesleges konfliktust, de finoman mégiscsak rendezni kéne a helyzetet.

6 hónapos baba anyukája

2008. okt. 27. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Az enyém akkor pörög,ha fáradt.Ilyenkor hagyom,hogy a csendes szobában elaludjon egyedül és kipihenje magát.Sztem a tiéd is azért pörög,mert anyóspajti folyamatosan leköti a figyelmét,nem altatja el időben és ilyenkor a gyerek átesik a holtponton és már nem tud pihenni,de a fáradságtól nem bír magával.
2008. okt. 27. 11:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én picim 10-én lesz 8 hónapos és kb 2 hónapja alig birok vele, amikor már aludnia kellene. Sztem túl sok nekik a külvilágban történtek. Vagyis az én kislányomat már minden érdekli, a babakocsiban csak üldögél és nézelődik, majd kiugrik, ha elmegy egy autó, vagy biciklis. A fák leveleit, ha fújja a szél, szinte sikit neki úgy örül. Du 3 körül alszik 10-15 percet, aztán már csak este fürdés, szopi után, de az nekünk sem megy egyszerűen, mert a lubickolással még csak-csak elvan, csapkodja a vizet, játszik a kacsával, de amikor már törölközés után öltözni kell, hát az egy harc! Aztán nagyon nehezen szopizunk és elalszik. Éjjel többször felébred, van hogy még álmában is nevetgél.

2008. okt. 27. 11:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen viszonyban vagy anyósoddal, de szerintem beszélnetek kéne a SZOKÁSAITOKRÓL. A saját életünkből mondok egy példát. Anyós megérkezett és már ment volna be a gyerekszobába. Kértem mosson kezet a baba tapizása előtt, hisz míg ideért vagy két kilincset megfogott és biztos el szívott egy cigit is. Félek, hogy a baba benyal valamit amit nem kéne. És különben is mi ezt ÍGY SZOKTUK CSINÁLNI. Na az óta ő a legnagyobb szószóló. Amint érkezik hozzánk valaki már fel is hívja a figyelmét a kézmosásra mert ez ÍGY SZOKÁS felkiáltással. Nálunk bevált. Hátha nálatok is működik.
2008. okt. 27. 13:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem alszik a baba napközben.Nekem még csak 2 hs a babám, de mi is 3 óránként eszünk-játszunk -alszunk.Egy 8 hós babának is ezt a ritmust kell tartania, persze nem 3 óránként, és már kevesebb alvással.Beszélj anyósoddal, hogy mivel telik egynap, mert sztem csak evésből, játékból és cipelésből.Este meg kínlódhatsz, mert átesik egy szinten aztán csak az üvöltés megy...legalábbis olyankor nálnuk ez van,
2008. okt. 27. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!