Nagyobb babáknál (pl. másfél-két éves korban) még elő szokott fordulni, hogy pelenkázás közben pisilnek? Nálatok mennyire (volt) gyakori?
Nálunk nem fordul elő.
Amikor pelenka nélkül van, pl. fürdés előtt, akkor pisil. Már tudja, hol van a kukija, és hogy ott jön ki a pisi (mutogatja, ha kérdezem).
De ha nálatok még előfordul, ne aggódj. Teljesen normális.
Nekem is 2 éves a kisfiam, és ritkán de előfordul a dolog, főleg, ha ébredés után veszem le róla az éjjeli pelust.
De már rájöttem egy trükkre, hogy kibontom reggel a pelusát, és belenézek. Ha áll a fütyije, és olyan duzzadtnak, feszültnek látszik a zacskója, ahelyett, hogy lógna (mint normális esetben, mert a pelusban ugye meleg van) akkor az azt jelenti, hogy tele a hólyagja.
Ilyenkor visszahajtom rá a pelust, az egyik kezemmel rajta tartom, a másikkal meg simogatom a hasát, és közben ilyeneket mondok neki, hogy "csobog a csap" meg "ömlik a víz a slagból" és hamarosan érzem a meleget a kezemmel, ahogy belepisil (sokszor még azt is ahogy dobol a sugár, jól kellhetett már neki :D)
Így megússzuk a locsolkodást, és a napi első pelust is később pisili tele.
#2-es! Te próbáltad már fürdés előtt valami hasonló módszerrel "megcsapolni" a fiadat, pl. kinyitod neki a csapot a fürdőben, vagy pelenkából kibontva simogatod az alhasát? Hátha bejön.
Nekem 18 hós kislányom van, tehát pelenkázás közben csak azt lehet látni rajta, hogyha hirtelen meredten koncentrálni kezd, akkor tudom, hogy ideje letakarni a nuniját, mert nyílik a csap. Sokszor még pukizgat is hozzá. :)
Érdekes egyébként, hogy a nagyobb babák sokszor csak később pisilnek és előtte meddig engedik telni a hólyaglyukat. Lányomnál is volt olyan, hogy ébredés után leguggolt játszani, pakolgatta a kockákat a földön, ott voltam mellette, és egyszercsak hallottam a csobogást a pelenkájából, ami hirtelen dinnye méretűre dagadt, aztán a popó is durrant párat :)
2-es, ültesd bilire, míg folyik a kádba a víz!
A fiam csecsemőkorában pisilt párszor, mikor épp tettem volna alá a tiszta pelust, a lányom soha.
Szerintem ilyen korán még felesleges szobatisztaságra szoktatni őket. Önkéntelen reflexek formájában tartogathatják időnként a pisit és a kakit, de előbb-utóbb elengedik maguknak.
Nekem a két éves kisfiam mindig bepisil és bekakil magától, annyit vettem csak észre, hogy a telt hólyag miatt megfeszül a nemi szerve, és az, hogyha folyó, csobogó vízre emlékeztetem, miközben a hasát simogatom előidézi nála a vizelési reflexet.
Nem akarom siettetni nála a szobatisztaságra szoktatást, majd jelzi, amikor készen lesz rá.
Különben is, aranyos, hogy előttem ürít, és ennyire megbízik bennem. Az anya-fia kapcsolat amúgy is általában nagyon erős, látom a kisfiamon, hogy nagyon kötődik hozzám, úgy néz rám, mint egy Istennőre. Én etetem, pelenkázom, fürdetem, velem összebújva alszik, én tanítom játék közben alap dolgokra. Remélem ez hatással lesz a későbbi pszichéjére, és nem lesz belőle egy nőgyűlölő, érzelemmentes ember, valamint pozitív érzésekkel fognak megmaradni emlékei erről az időszakról, amikor ilyen szoros kapcsolatban éltünk. :)
Nekem a huszonéves fiam feminista, a legtöbb barátja nő, és szeret gyerekekről gondoskodni, házimunkákat végezni, szerintem ebben nagyban közrejátszik az, hogy nem erőszakoltam a szobatisztaságra, csak szó nélkül kipucoltam a kakiból, pisiből 3 éves koráig megszégyenítés nélkül, és sok barátnőm körülvette őt, vigyázott rá és pelenkázta őt amikor kicsi volt. Velük a mai napig jó kapcsolata van, és időnként beszélget velük ilyen kiskori eseményekről.
Manapság saját bevallása szerint sokkal inkább bízik meg nőkben, mint férfiakban, időnként manapság is van, hogy megsimogatom a fejét, borzolom a haját, és látom rajta, hogy mindjárt összerogy az álmosságtól, nagyon aranyos ilyenkor :)
Hát ha tényleg ilyen a fiad, akkor minden gratulációm ahhoz, ahogy nevelted, neveltétek a barátnőiddel!
Olvastam róla, hogy ez volt a hagyományos állapota az emberiségnek, még régen a paleolítikumban, ez inspirált olyan alkotásokat, mint a Willendorfi Vénusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!