Mit tanácsolsz, hogy altassam el?
Tudok neked 2 dolgot ajánlani.
1, Adamo jellegű hínta nálunk nyügősebb napokon is nagyon jó szólgálatott tett.
2. Altasd babakocsiban a friss levegő. Én addig sétáltam vele lent az udvaron amíg el nem aludt kb fél óra aztán kitettem az erkélyre és én tudtam csinálni a dolgomat. 2014 augusztusában született és szinte egészen tavaszik kint aludt a friss levegő. Csak -5 fok ba nem vittem ki illetve ha szogos ködös idő volt. 4 órakat aludt odakint és soha semmi baja nem volt.
Hát nyílik a világ... nem tudom tanácsot adni, mert az én kislányom (2. baba és az első is ilyen volt) 1,5 óra helyett 4-5 órákat is hirtelen ébren töltött. Pedig álmos volt. A babakocsi legtöbbször segít, ha sétálni mentek elalszik? Úgy gondolom túlzottan erőltetni nincs értelme az elalvást, 2 órát ne altasd azért, felesleges. Ha úgy látod nem fog elaludni akkor vedd ki, ha megint nagyon álmosnak látod akkor altasd megint. Nekem a 2 baba közt ez volt a különbség, 1. babám nagyon sokat altattam, 5-6 hós korából az altatás gondolata is rosszul esik így 2 év után is, a kicsit nem érek rá állandóan altatni. Ettől nem alszik kevesebbet. A kicsi kúszás előtt csinálta és le is higgadt amint sikerült, most megint alszik 1,5-2 óra után, 1. babám mondjuk még hasfájós volt így vele más volt a helyzet de nála is feltűnő volt a sztrájk alvás ellen hátrafordulásnál, mászásnál majd járásnál. Nem próbál a babád valami új tudományt? Ezt meg túl kell élni, hátha rendeződik a helyzet pár napon max 1-2 héten belül.
De arra se vegyél mérget, hogy nem jön a foga. Nincs annak se komoly jele...
Ha max. fél óra alatt nem alszik el felesleges kínozni őt is magadat is.
Nekem a kint altatás azért nem opció mert próbálok akkor enni-pakolni-főzni mikor alszik.Egyedül meg nem hagynám kint egy percre sem.
Nekem az is fura, hogy hidegben kint alszik órákat a gyerek.
Szóval ha nem alszik el akkor ne erőltesd, próbáld meg később.
El szokott aludni a babakocsiban, még séta után is benne szoktam hagyni a mózesben, de van, hogy egy percet sem alszik közben. Nem szeretném mimdig így altatni, mert én is az alvása alatt csinálnám a dolgomat, ahogy egy válaszoló írta. Erkélyünk nincs, ezért nem tudom a friss levegőn hagyni, az ablak pedig még nem lehet nyitva egész nap.
Segítséggel már rövid ideig ül, másat még nem csinál.
Már próbáltam, hogy hagyom egyedül elaludni, de 15-20 percnél tovább nem bírtam az ordítását és felvettem. Nem tudom, hogy meddig nyomta volna még, de elég kitartó. A tiéd mennyi idő után adta fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!