Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha cici függő lesz a baba,...

Ha cici függő lesz a baba, hogy tudom leszokatni róla?

Figyelt kérdés

Vagy csak nagyon nehezen??

A problémám az,hogy a fiam aki most 3.5hós nem akar nappal egyáltalán aludni-ebből az következik,hogy hót fárad már és nyűgös de nem csak ha cicire rakom és elalszik rajta akkor alszik el vagy ha babakocsival sétálunk lent,de abban is csak akkor ha haladunk vele-tehát az erkélyen tologatás nem jön be..Este fürcsi után cici akkor rögtön le tudom rakni,de éjjel nem akarja elengedni a cicit,ha vissza is tudom rakni simán az ágyba kb 10perc és észleli,hogy nem vagyok ott és már sír is,de nem csak olyan felsírás-nem hagyja abba,felébreszti önmagát,ilyenkor jön újra a cici,de félek ha már nem lesz tejem akkor mit teszek vele.próbáltam teáztatni-ordítás lett belőle,mert az nem cici.Ja és mellesleg kb 6fajta cumit próbáltunk egyet sem fogad el....pénz kidobás volt.

Szeretném már ha lassan önállóbban aludna,mert van,hogy 3szor is felkel..segítsetek kérlek.

2008. okt. 26. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát... Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon nem tudsz mit tenni, nálunk is ez volt. Kb 2-3-hétig tartott ez a nehéz időszak, asszem ilyesmi idős lehetett mint a tied, aztán még olyan 6 hós korában is ez volt, vagyis hasonló, mint amit te is írtál. Türelem. Elmúlik, most neki Rád van nagy szüksége. DE mi volt hogy próbálkoztunk apukával, mikor éjjel sirdogált, apuka ment oda hozzá és visszasimizte. Volt hogy nem sikerült, de általában igen és nem kért cicit. De bizony volt hogy én is 2 óra hosszat is szoptattam mire elaludt. :(

Viszont én imádom szoptatni, mi is próbálkoztunk mindenfélével, de anya cicje nem helyettesíthető :D

Ha neked kellemetlen, vagy nem akarod mindig szoptatni ésúgy altatni, próbáld meg azt, hogy megszoptatod, mikor látod már félálomban van, de még teljesen nem alszik, beteszed a kiságyba, majd ha sír, újra mellre teszed, majd megint be az ágyba.... És így tovább. Lehet lesz 1-2 óra előszőr, de minden nap csökkenni fog és kb 1-2 hét múlva el fog tudni egyedül is aludni. Bár szerintem csak anyucit hiányolja minden percben. Túllép rajta.

Én már 10 hónapja szoptatva altatok. Máshogy nem tudom, de kb 5 perc alatt bealszik rajta ha nagyon fáradt. Én mindig akkor adtam neki cicit, amikor kérte. Ő már 4 hetesen átaludta az éjszakát ilyen hullámok voltak, szinte minden hónapban, hogy fel-fel ébredt éjjel. Azt mondják ez növekedési ugrás.

Minden jót és jó babázást.

2008. okt. 26. 20:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Elfelejtetttem kérdezni. És hason vagy háton altatod?
2008. okt. 26. 20:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem ez nem kínos csak félek ha elutazunk valahová,mert pl 5hónaposan tervezzük egy hétre a szülőkhöz haza utazást akkor ott is ezt fogja csinálni és kellemetlenebb lesz,mert ott vendégségbe is járogatunk stb,tehát jó lenne ha valami egyszerűbb megoldást találnék.Én nekem már éjjel nincs erőm fent lenni vele,sokszor bealszok vele és együtt alszunk ettől is félek,hogy hozzá szokik és anyucival szeretünk majd aludni sokáig..most még vele alszok,próbáltam külön menni,nem volt jobb....ráadásul papa is horkol és az még duplán zavaró ha aludnék is de éberen,hogy a gyereket meghalljam...így maradtam még a gyereknél..
2008. okt. 26. 20:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Csak a hátán marad meg!!Próbáltuk hason,de üvölt most már magától hasra tud fordulni de sír akkor is-nem igazán jött még rá ,ha oldalra fordítja a fejét akkor tud pihenni-1szó mint száz nem megy hason!
2008. okt. 26. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát szegénykém! Átérzem, én is sokat nyüglődtem vele, és sajna idegen helyen még sűrűbben kéri majd a cicit. De viszont én pont emiatt, hogy már óránként szopott kb 4-5 hósan elkezdtema kóstoltatást, orvosi javaslatra, mivel azt mondta a doki, hogy ez már nem normális, valószínű nem táplálja megfelelően a tejcsim. És tényleg igaza lett! Nehezen ment, kínlódva. de elkezdett enni a kis drágám. Lehet hogy mi csináltunk valamit rosszul, de szerintem minden kisbaba nagyon ragaszkodik anyucihoz és ezért az anyamellhez is.

Sajna nekem is tök kellemetlen volt kimozdulni vele, mert még egy órácskára se tudtunk sehova elmenni, mindig nyüszögött a cicimért. Kb 6 hónaposan már nyugodtan el tudtunk menni valamerre, de volt hogy a cicizést nem úsztam meg. :)

Apuka nálunk is horkol, borzasztóan. :( Mindig ébresztgetem, csitítom, de már valamennyire hozzászokott a kicsike, a nagyobb horkantásokra felnyöszög, de alszik tovább. Hát nincs ötletem.

Kár hoyg nem alszik ahson, az enyém 1 hónapos kora óta csak úgy alszik, míg hanyatt volt felverte saját magát, a kezével, és alig aludt. Az a baj a kicsikéddel szerintem, hogy már nagyon-nagyon fáradt, ahogy írtad, hogy alig alszik, és valószínű ezért olyan nyűgös is.

Büfizteted mindig, még ha bealszik is? Lehet az ébreszti fel, hogy nyomja a hasát. Kb 10 percig tedd a válladra szopi után, alszik ott is tovább, aztán be az ágyba.

Kitartás. Olyan rövid ez az időszak... Az enyém már alig akar szopizni, szinte csak este szopik hosszabb ideig, de az is max fél óra. :( Nekem hiányzik!!

2008. okt. 26. 21:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindig büfizünk ha bealszik a vállamon akkor is tartom még ott ,de van,hogy kb 10percre rá,h.letettem nyöszörög,ilyenkor a büfi a baj.Nem tudom de én is a hozzá tápláláson gondolkozok már,pedig van tejem még..
2008. okt. 27. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!