Ti is raktok plusz textilpelust a pelenka fölé, csípőficam megelőzése érdekében?
???? A csípöficammal születnek a gyerekek és nem kialakul nekik.
Söt általában csípöproblémája minden második újszülöttnek van és pár hetes korára helyre is jön semmi beavatkozással. Pont ezért is nézik elöször azt hiszem 3 hetes vizsgálaton a csipöficamot. Ha ott nincsen probléma akkor a csipö a helyén van már, nincs mit tenni.
A textilpelus pedig egy csipöficamkor semmi de semmit nem használ...
Elviszed szűrésre, ortopédiára.
Ott megnézik ultrahanggal, ha van valami probléma, akkor a szakorvos felír majd terpeszpelust vagy Pavlik-kengyelt, esetleg Otto Bock ortézist vagy extra súlyos esetben felveti a műtét lehetőségét.
Ha viszont az ultrahangon nincs elváltozás, akkor felesleges a textilpelus, amúgy sem ér semmit.
Egy csípőficamos kislány anyukája.
Pfff, de okos.
Nálatok nincs kötelező csípőultrahang 6 hetesen? Mégiscsak szakorvos nézi meg a babát ott. Oda kellene elküldenie titeket, nem pelenkával hülyéskedni.
Mi magánba vittük hasi, koponya és csípő ultrahangra a kisfiamat, ott a doktornő ajánlotta, hogy dupla pelenkát tegyünk rá, mert az egyik oldali vápát kicsit fejletlennek találta, igaz korábban mentünk, még nem volt egy hónapos sem. A kontrollon már rendben volt, el is hagytuk. Viszont az ortopédiai szűrésen a doki kért egy kontroll csípő uh-t, és amikor említettem a dupla pelust, az ottani doki jó magasra húzta a szemöldökét, szerinte hülyeség.
A csípőszűrésig én csinálnám, ártani nem ártasz vele, de nekünk nem textil pelus volt, hanem még egy eldobhatót tettem rá. Viszont ha minden rendben van vele, teljesen felesleges.
Szerintem ez a "mai" tanács inkább 90es évekbeli. :)
Lány vagyok és 90-ben születtem. Terpesz pelenkát kellett hordanom akkoriban pont a csípőficam ellen. És szerintem ez a tanács amit most kaptál, még az akkori láb eltartós időszakból eredhet. Gondolom lányod van.
Inkább vidd el az amúgy is kötelező csípő szűrésre és ott jobb tanácsot kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!