Nektek is van mindenre időtök a baba mellett és csak én vagyok béna?
Ha őszinte akarok lenni, elvileg igen, mindenre lenne időm (vagyis lett volna, az én lányom már 2,5 éves). Nem volt az a "lerakom és elvan magában" fajta, meg nem is aludta át a napot, de pl. rám kötve remekül érezte magát, és a pihenőszék is jó volt, ha abban volt és bohóckodtam neki, akkor közben sok dolgot meg tudtam csinálni. Én is dolgoztam/dolgozom mellette otthonról, mondjuk nem körmöztem, azt nekem is nehéz elképzelni, hogy egy 1,5-2 órás körmözés alatt vajon mit csinál a gyerek. Én gépen dolgozom, kötetlen időben (határidőim vannak csak), szóval én az esti altatás után, 8 és éjfél között oldottam meg.
Szóval ha nagyon akartam volna, akkor lett volna mindenre időm, de őszintén szólva sokszor egész egyszerűen lusta voltam megemelni a seggem, mikor aludt a lányom. Jól esett nekem is kicsit bambulni, pláne, ha melóm se volt éppen. Oké, ezalatt nem négyfogásos ebédet értek, hanem valami egyszerűbb kaja, összepakolás, mosogatógép bepakolása, porszívó, teregetés, ilyesmi.
Kedves 11, sajnos azok általában le vannak ilyen kérdéseknél húzva akik bevallják hogy nem főznek-vasalnak minden nap és még a férjük is segít. Mégis felvállalom.
5. vagyok és első gyereknél is így volt. Tudom hogy itt csak panaszkodni szabad mert a szuperháziasszonyok egész nap csak takarítanának és Sztroganoff bélszínt készítenék csokiszuffléval vasalás közben ha nem szültek volna. Mindenkinek szíve joga, mit kamuzik. Azèrt logikával rájön az ember hogy a napi házimunka belefér! Hacsak nem csinál az ember disznóólat.....volt egy babás anyuci aki itt nyafogott mert állítasa szerint naponta (!) 3-4 órát házimunkázik. Hát jó nagy ganét csinálhat otthon esténként ha minden nap ennyit takarít. Vagy esetleg kézzel mos..
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Érdemes elolvasni, sok igazság van benne.
Mi a búsat jatszol megis egy 3 hossal?
Mondokazni egesz nap se kotelezo.
Amugy utolag fogsz rajonni, hogy mennyi időd volt valojaban.....majd amikor mar valoban jatszik es keri h 55odszorre is mondd el ugyanazt a versiket.
Szia!
Az én lánykám 9 hónapos. Én suliba járok mellette. Adott héten mindig megnézem, hogy férjem hogyan dolgozik és mikor tudok bemenni. Pl a héten csak egyszer tudtam, jövőhéten csak egyszer tudtam hétfőn arra a napra nagyon nem terveztem semmit és tudtam, hogy holnap jön a védőnő, így ma takarítottam. A hét többi napjára semmi extrát nem tervezek. Jövőhéten kétszer tudok bemenni suliba, két nap offos, akkor csak alap takarítás van (reggel és este 2-2 óra). Főzni a többi napon főzök. Nagytakarítás pénteken van, mint évek óta mindig. A reggeleket amellett, hogy a 2 órás takarítással indítom, jógával kezdem, segít relaxálni. Napközben 2 órát sétálok a babával és a kutyával (amikor a gyerek alszik, a kutyával foglalkozom, ha nem kell főzni stb). Este fél órát futok a kutyával. Ez az én időm. Körmös, kozmetikus havi egyszer, fodrász fél évente. Férjem van vele ilyenkor. Havi egyszer egy este a mienk, akkor a nagyszülőkkel bvan Noémi.
13-as!Bár nem én voltam de én is minimum 3óra házimunkát végzek,de nálunk egyik gyerek sem eszik a suliban úgyhogy minden nap főznöm kell,mert itt a krumplis tészta meg hasonlók nem fogynak ám el :/ a kicsinek is napi 2szer készítek frissen ételt,ami nem sok idő ugyan,de nem sok idő a minden napos mosás,mosogatógép be-ki pakolás sem,és a minden napos fel mosás,konyha napi 2szer takarítás sem,rendet rakni sem sok idő stb stb...de ezek mind mind csak 5-10perces munkák viszont a sok kicsi.....
Kérdező nekem sincs időm mindenre,sajnos én is azok közé tartozom akiknél -legyen mindig rend,tisztaság,jo illat- mert barmikor bárki jöhet és mit szól ha.... az én babám 5 és fél hónapos,ha ébren van állandó foglalkozást igényel.Amit tudok elvegzek ugy hogy ölben van,ha éppen nem sirdogál hanem játszik akkor futva 1-1aproságot megcsinálok :) ha alszik akkor szoktam én is kicsit megpihenni vagy ha nem vagyok fáradt akkor az időigényesebb meló :)
Na azért nem kell ezt a házimunkát túlragozni!
Én minden nap fél 6, 6 fele kelek és először rendbe rakom a kicsimet. Aztán főzök kávét, és megetetem az állatokat (ingyen beszélek telón aztán felhívom magamat egy régin, és azon hallom, ha sír de vannak tyúkjaink, kacsáink, kecskéink, kutyánk, macskánk, vietnámi malacunk, nyulaink etc akiket muszáj megetetni de hál istennek alszik még ilyenkor). Megfőzök, főzök teát, megcsinálom a tízórait, uzsit is. Közben mosogatok, pakolok 9-ig kész vagyok a konyhával. 9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!