Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fehér ruhában? Ti így tett...

Fehér ruhában? Ti így tett (nn) étek?

Figyelt kérdés
Olvastam valahol, hogy afféle hagyomány fehér ruciban hazavinni a babát a kórházból.
2010. jún. 5. 10:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem fehérben vittem egyiket sem.
2010. jún. 5. 10:04
 2/14 anonim ***** válasza:
38%
Ez régen valóban hagyomány volt. Ennek egyszerű volt az oka. Akkor még nem tudták,hogy kisfiú vagy kislány lesz-e a születendő baba,ezért nem vettek sem kék,sem rózsaszín ruhát a piciknek,csak a születésük után,így maradt a fehér. Ma már ennek semmi jelentősége nincs.
2010. jún. 5. 10:08
 3/14 anonim ***** válasza:
Mi sem fehérben vittük haza.
2010. jún. 5. 10:14
 4/14 anonim ***** válasza:
Nekem anyukám is ezt mondta,hogy hófehérben illik hazavinni a babát.Ő vette a hazahozós ruhát/már nagyon be volt zsongva az unoka érkezésétől/ és természetesen fehéret vett mindenből.Nekem mindegy volt,rábíztam.Így a kisfiamat hófehérben hoztuk haza.Amúgy szerintem mindegy.
2010. jún. 5. 10:15
 5/14 anonim ***** válasza:

Mi rozsaszinben hoztuk haza :)

kulfodon elunk es rozsaszin kek es feher ruhakannak ujszlotteknek leginkabb (eleg nehez szineseket talalni).

Feheret pedig csak pizsinek vettem a lanyomnak.

De szerintem is mindegy milyen szinuben viszed haza.

Nem az a lenyeg!!

2010. jún. 5. 10:38
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is mindegy. Én kékellenes vagyok, kisfiam van. De muszáj volt kékben hazahozni, mert más ruha nem volt rá jó!!! Olyanba hozd haza, amiben neki kényelmes és az évaszaknak megfelelő.
2010. jún. 5. 11:22
 7/14 anonim ***** válasza:
sztem teljesen mindegy. a body, rugi, sapi fehér volt, egy macival az elején ( de csak azért, mert amint megláttam, belezerettem és meg kellett vennem), de a pélüss overáll barna volt!
2010. jún. 5. 11:28
 8/14 anonim ***** válasza:
az én lanyomon feher rugdalozo volt rozsaszin apro pöttyökkel, de csak szolidan, de azert ez volt mert ilyen volt 50es meretben (koraszülött). az overal citromsarga volt egy kiskutyaval az elejen. sztem ezt senki sem nezi, amelyik neked tetszik olyanba bujtatod.
2010. jún. 5. 12:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Én a kolléganőimtől kaptam egy fehér együttest, abban hoztuk haza. A főnöknőm választott direkt fehéret mert náluk él egy babona, hogy ez távol tartja a rosszat a babától. Akkor pontosan elmagyarázta a babonát, de már sajnos nem emlékszem.
2010. jún. 5. 13:43
 10/14 anonim ***** válasza:
Én ezt még nem hallottam megmondom őszintén. Megvettem azt a ruhát ami a legjobban tesztett (rózsaszín) és azt adtam rá mikor mentünk haza. Kutya sem látta, autóban ültünk aztán be a házba.:-) szerintem teljesen mindegy, ez csak amolyan szokás meg divatféle. Ráadásul ha túl kényes a ruha lehet többet rá sem adod, hamar kinövik, kár lenne egy alkalomért ruhát venni.
2010. jún. 5. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!