Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 honapos mult a babam....

8 honapos mult a babam. Szerintetek berakhatom neha a kompba?

Figyelt kérdés
2010. jún. 5. 00:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem kortól függ,hanem hogy a mozgással hogyan áll... Nekem 11 hónapos a lányom,én mostanában néha belerakom,már önállóan áll,sétál bútorok mellett.
2010. jún. 5. 00:27
 2/8 anonim ***** válasza:
64%

Én egyáltalán nem raknám bele!!!

Szakemberek szerint is nagyon káros a babáknak a bébikomp, egyik sem javasolja, szerintem is hülyeség : akkor is kénytelen állni benne, amikor már semmi kedve hozzá!

Tedd bele a hempergőbe, ott kedvére felállhat, leülhet, kúszhat, mászhat, játszhat...

2010. jún. 5. 03:29
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Utolsónak igaza van! +megterheli a gerincet,csípőt,térdet és a bokákat. De ha semmiképp nem hallgatsz ránk,akkor rakd csak bele.
2010. jún. 5. 05:31
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
A korától nyugodtan beletehetnéd, de az előttem szólókkal értek egyet, a komp minden orvos, és más szakember szerint nagyon káros a baba fejlődésére. Hagyd, hogy mászkáljon a szőnyegen, vagy járókában végső esetben, ha az nincs, keríts el neki egy kis részt a lakásban, ahol ellehet, de ne tedd kompba!
2010. jún. 5. 06:33
 5/8 anonim ***** válasza:
53%

8 hónapos kisfiam már felállt, és egyedül ült, amikor beletettük a kompba. És én nem látom hátrányát, sőt. Azóta még ügyesebb, már kezd lépkedni is a bútorokba kapaszkodva. Egyébként a legfőbb szabály: tudni kell a mértéket! Ha nem egész nap van benne, semmi baj vele. Egyébként ha annyira káros lenne, nem gyártanák.

Akkor szabad belerakni, ha már tud ülni és állni a baba.

2010. jún. 5. 06:47
 6/8 anonim ***** válasza:
60%

Ha nem gyártanának annyira káros dolgokat, megállna a gazdaság. A harántemelős cipőről is tudjuk ma már, hogy nem tesz jót a lábnak, mégis gyártják. És képzeld, addig gyártani is fogják, amíg van anyuka, aki a szakemberek egyöntetű negatív véleménye ellenére is beleteszi. Szabad világban élünk, mindenki azt gyárt, amit akar. És amíg ez a felfogás uralkodik, hogy úgysem gyártanák, így biztosan nem káros, hát megveszem, addig nem is fogják bevonni a piacról. Erről ennyit.

A komp szerintem is nagyon káros, és az ortopéd orvos szerint is. Ahogy minden más probléma, ez sem minden gyereknél jön elő, vannak szerencsés babák, akiket a komp semmiben nem hátráltat, és vannak olyanok, akiket meg igen, nem is kicsit. Én ezt nem kockáztatnám a saját gyerekemnél, mert lehet nem lesz hátrányára, de mi van, ha mégis hátráltatom vele a fejlődését? Megéri vajon az a 10 perc, amit így nyerek? Szerintem nem.

2010. jún. 5. 07:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Én akkor tettem bele, amikor kapaszkodva felállt.Ha napi 20-30 percet van csak benne, attól semmi baja sem lesz.

A sógornőm mindkét gyerekét abban tartotta szinte egész nap, mert otthon dolgozott (fodrász).Egyik gyereknek sincs semmi baja, pedig már nagyok.

2010. jún. 5. 10:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az en kisfiam 11 honapos es nincs kompunk nem is lesz nagyon ellene vagyok.

Pedig a mi orvosunk meg eppen bebi komp vasarlasra buzditott mikor a 9 honapos mereskor mondtam,hogy 1 het alatt elkezdett maszni majd kapaszkodva felallt.Szerinte ha napi 2*30 perctol nem lesz baja.

Hat nem hallgattam ra,nem vettem mert azt a kis kockazatot se eri meg ugyanis a kisfiam nagyon magas es kulon felhivtak a figyelmemet,hogy a tartasara figyeljek a magassaga miatt.

Szomszed asszony naponta tobbszor beleteszi a kislanyat aki meg nincs 8 honapos,komolyan rossz nezni mert meg szegeny igy is dolongel,esetlenul nyul a jatekok utan.

Jol gondold meg a dolgot esetleg beszelj a vedonotokkel vagy az orvosotokkal.

Minden jot nektek!

11 honapos kisfiu anyukaja

2010. jún. 5. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!