8 honapos mult a babam. Szerintetek berakhatom neha a kompba?
Én egyáltalán nem raknám bele!!!
Szakemberek szerint is nagyon káros a babáknak a bébikomp, egyik sem javasolja, szerintem is hülyeség : akkor is kénytelen állni benne, amikor már semmi kedve hozzá!
Tedd bele a hempergőbe, ott kedvére felállhat, leülhet, kúszhat, mászhat, játszhat...
8 hónapos kisfiam már felállt, és egyedül ült, amikor beletettük a kompba. És én nem látom hátrányát, sőt. Azóta még ügyesebb, már kezd lépkedni is a bútorokba kapaszkodva. Egyébként a legfőbb szabály: tudni kell a mértéket! Ha nem egész nap van benne, semmi baj vele. Egyébként ha annyira káros lenne, nem gyártanák.
Akkor szabad belerakni, ha már tud ülni és állni a baba.
Ha nem gyártanának annyira káros dolgokat, megállna a gazdaság. A harántemelős cipőről is tudjuk ma már, hogy nem tesz jót a lábnak, mégis gyártják. És képzeld, addig gyártani is fogják, amíg van anyuka, aki a szakemberek egyöntetű negatív véleménye ellenére is beleteszi. Szabad világban élünk, mindenki azt gyárt, amit akar. És amíg ez a felfogás uralkodik, hogy úgysem gyártanák, így biztosan nem káros, hát megveszem, addig nem is fogják bevonni a piacról. Erről ennyit.
A komp szerintem is nagyon káros, és az ortopéd orvos szerint is. Ahogy minden más probléma, ez sem minden gyereknél jön elő, vannak szerencsés babák, akiket a komp semmiben nem hátráltat, és vannak olyanok, akiket meg igen, nem is kicsit. Én ezt nem kockáztatnám a saját gyerekemnél, mert lehet nem lesz hátrányára, de mi van, ha mégis hátráltatom vele a fejlődését? Megéri vajon az a 10 perc, amit így nyerek? Szerintem nem.
Én akkor tettem bele, amikor kapaszkodva felállt.Ha napi 20-30 percet van csak benne, attól semmi baja sem lesz.
A sógornőm mindkét gyerekét abban tartotta szinte egész nap, mert otthon dolgozott (fodrász).Egyik gyereknek sincs semmi baja, pedig már nagyok.
Szia!
Az en kisfiam 11 honapos es nincs kompunk nem is lesz nagyon ellene vagyok.
Pedig a mi orvosunk meg eppen bebi komp vasarlasra buzditott mikor a 9 honapos mereskor mondtam,hogy 1 het alatt elkezdett maszni majd kapaszkodva felallt.Szerinte ha napi 2*30 perctol nem lesz baja.
Hat nem hallgattam ra,nem vettem mert azt a kis kockazatot se eri meg ugyanis a kisfiam nagyon magas es kulon felhivtak a figyelmemet,hogy a tartasara figyeljek a magassaga miatt.
Szomszed asszony naponta tobbszor beleteszi a kislanyat aki meg nincs 8 honapos,komolyan rossz nezni mert meg szegeny igy is dolongel,esetlenul nyul a jatekok utan.
Jol gondold meg a dolgot esetleg beszelj a vedonotokkel vagy az orvosotokkal.
Minden jot nektek!
11 honapos kisfiu anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!