Milyen napszakban érdemes külön szobába költöztetni a
babát? És úgy hogy lássa a pakolást, vagy csak a kész
kuckót?
Figyelt kérdés
Végre készen van a szobája, mehetne át a baba, de félek hogy rossz időpontban visszük át. Nem akarok benne törtést okozni ezzel, és a lehető legkíméletesebb módon szeretném végrehajtani. 5 hós múlt. Ti hogy csináltátok? Vagy hogy kéne? Tapasztalatok?
2010. jún. 4. 22:04
1/6 anonim válasza:
Nem kell ennyire túlbonyolítani...
2010. jún. 4. 22:09
2/6 anonim válasza:
Hát én sokáig voltam vele egy szobában, mert hamar kinőtte a kiságyát és a nagyágyról meg nem tudott biztosan lemászni. Most 24 hós és jön a kistesó nemsokára. Úgy csináltuk, hogy a férjem a szeme előtt átvitte az ágyamat a másik gyerekszobába és már a délutáni alvás után láthatta hogy nincs ott az ágyam. Most este is oda akart menni leheveredni, de nem találta az ágyat, így átsétáltunk a másik szobába és ott pihizett egy picit. Mikor visszasétáltunk, volt egy kis nyafi, de hamar elaludt. Szerintem neked könnyebben fog menni, mert időben teszed meg ezt a lépést. Sok sikert!
2010. jún. 4. 22:36
3/6 anonim válasza:
Miért pontoztátok le az első válaszadót? Szerintem semmi rosszat nem írt. A kérdező a kérdése alapján tényleg túl bonyolítja a dolgot.
Én úgy csináltam, hogy simán átvittem és betettem az ágyába és onnantól ott aludt. 5 hónaposan nem hiszem, hogy akkora sokk érné. És éppen időban teszitek, mert talán ebben a korban még tényleg könnyebben megy.
2010. jún. 5. 08:42
4/6 anonim válasza:
A mi gyerekünk ebben a hónapban lesz 1 éves, és mi is szeretnénk átköltöztetni, de még nincs kész a szobája (kb.2-3 hét kell még). Úgy tervezzük, hogy reggeli ébredés után átvisszük a kiságyat, és amikor ásít, dörzsöli a szemét, akkor betesszük a kiságyba aludni. - Tehát aznap - nappal "teszteljük".
2010. jún. 5. 08:58
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, és nem túl bonyolítom, de valahogy el kellett magyarázni hogy mit akarok. Az első ezért értett félre, de én nem pontoztam le senkit, sajnálom ha más megtette! Valószínű úgy fogjuk csinálni ahogy az utolsó írta!
2010. jún. 5. 14:43
6/6 anonim válasza:
Szia!
Utolsó vagyok, majd írd meg, hogy hogy viselte a baba :)
Szerintem az is számít, hogy milyen könnyen alszik el, és hogy átalussza-e már az éjszakát. A mi babánkra mindkettő érvényes, (6 hetes kora óta alszik éjszaka, szerencsére) tehát azt gondoljuk, h így nem lesz olyan nehéz átszoktatni. (Viszont a fogzás "bezavarhat" kicsit, ugyanis nálunk már másodjára fordult elő emiatt éjszakai felkelés - 6 hetes kora óta).Nem ide tartozik, de szegény úgy sírt, mintha nyúzták volna, a dentinox semmit sem ért, az ölbevétel sem, semmi. A végén már panadolt kellett adni.. :( De hátha ti szerencsésebbek vagytok ebből a szempontból!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!