Tejpépet hogyan, milyen napszakban kezdjük?
4 hónapos lesz hétfőn a lányunk, és kóstoltatnánk neki tejpépet. A dobozon rajta van az adagolási arány, tehát ez világos. Viszont hogy és mikor adjam. 1-2 hete már kóstolgat almát, barackot, ezt délelőtt, de még nem sokat, tehát ez csak minimális kiegészítés, utána eszik még tápszert.
A tejpépet mikor adjam neki, délután? Ebből is kell az elején kóstoltatni, tehát csak néhány kanállal adni és fokozatosan növelni az adagot? Ez esetben készíthetek arányaiban kisebb adagot is? Mert a dobozon az van, hogy 50 gramm porhoz 150 ml víz, ami elég sok elsőre. A tejpépet lehet eltenni hűtőbe? A dobozon az van, hogy csak frissen, de a tápszeren is ez van, és a védőnő is, meg sok anyuka esetén is olvastam, hogy az éjszakait/reggelit hűtőbe tették, mi is így csináljuk és sose volt belőle semmi gond.
4 hónapos kortól adható, akkor miért ne kóstolhatná meg? Nem vágom mi a gond a tejpéppel, ha haszontalan lenne, akkor gondolom nem találták volna ki. :)
Meg azt sem értem, hogy nem elég a tápszer meg a gyümölcs? Tápszert muszáj ennie, mert más sajnos nagy küzdelmek után nincs.
Értelmes választ kértem a fenti kérdésre, nem megrögzött reagálót, miszerint 6 hónapos korig semmit ne adjunk a babának.
Én is csak 6 hónapos korától adtam a babámnak tejpépet a tápszer és a gyümölcs mellé, de valóban adható 4 hónapos kortól. Nálunk a gyümölccsel kezdődött a hozzátáplálás, ez volt s tízórai, a tejpépet pedig uzsira kapta a baba délután 5-6h körül. Nyilván az a cél, hogy tartalmasabb táplálékot is kapjon a pici, ne csak a folyadékot (tápszert).
Szerintem adhatod neki nyugodtan!
Én egyébként nem mértem pontos víz adagot, valamennyi vizet öntöttem a tányérkába és kanalaztam hozzá a port, míg el nem értem a kívánt állagot. Így annyit készítesz belőle, amennyit szeretnél.
Értem, köszi a válaszokat! :)
Akkor először majd kisebb adaggal próbáljuk ki, és akkor először délelőtt, maximum majd megpróbálom délután is idővel, aztán meglátjuk lesz-e miatta éjszakai ivás, ha igen, akkor visszatérünk a délelőttre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!