Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejpépet hogyan, milyen...

Tejpépet hogyan, milyen napszakban kezdjük?

Figyelt kérdés

4 hónapos lesz hétfőn a lányunk, és kóstoltatnánk neki tejpépet. A dobozon rajta van az adagolási arány, tehát ez világos. Viszont hogy és mikor adjam. 1-2 hete már kóstolgat almát, barackot, ezt délelőtt, de még nem sokat, tehát ez csak minimális kiegészítés, utána eszik még tápszert.

A tejpépet mikor adjam neki, délután? Ebből is kell az elején kóstoltatni, tehát csak néhány kanállal adni és fokozatosan növelni az adagot? Ez esetben készíthetek arányaiban kisebb adagot is? Mert a dobozon az van, hogy 50 gramm porhoz 150 ml víz, ami elég sok elsőre. A tejpépet lehet eltenni hűtőbe? A dobozon az van, hogy csak frissen, de a tápszeren is ez van, és a védőnő is, meg sok anyuka esetén is olvastam, hogy az éjszakait/reggelit hűtőbe tették, mi is így csináljuk és sose volt belőle semmi gond.

2011. aug. 20. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
4 hónaposan miért kell mindenáron tejpéppel tömni a kisbabát? Nem elég neki a tápszer meg a gyümölcs? Én csak 6-8 hónapos korban kezdeném, bár nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy erre a fajta táplálékra szüksége van egy gyereknek.
2011. aug. 20. 16:27
 2/9 A kérdező kommentje:

4 hónapos kortól adható, akkor miért ne kóstolhatná meg? Nem vágom mi a gond a tejpéppel, ha haszontalan lenne, akkor gondolom nem találták volna ki. :)

Meg azt sem értem, hogy nem elég a tápszer meg a gyümölcs? Tápszert muszáj ennie, mert más sajnos nagy küzdelmek után nincs.

Értelmes választ kértem a fenti kérdésre, nem megrögzött reagálót, miszerint 6 hónapos korig semmit ne adjunk a babának.

2011. aug. 20. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:
szia! en a "te taborodba" tartozok :) en ugy csinaltam hogy kisebb adagot csinaltam az elejen a sima tejpepbol, tehat nem az izesitettet adtam eloszor es csak par kiskanallal delelott az egyik szoptatas elott. nem tudod sajnos megcsinalni elore es eltenni, mert igaz surunek tunik de egy ido utan felhigul es ontheted ki. en ugy adtam a lanyomnak hogy "tizoraira" az elejen. most mi mar lassan 7 honaposak vagyunk es ezt kapja reggelire, cumicuvegbol. de nem rakok annyit az uvegbe ahogy a zacskon van mert akkor tul suru es nem tudja kiszivni. estere ne add neki mert szomjas lesz utanna es tobbszor felkel majd inni az ejszaka. legalabb is nalunk ez volt a tapasztalat. sok sikert!
2011. aug. 20. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is csak 6 hónapos korától adtam a babámnak tejpépet a tápszer és a gyümölcs mellé, de valóban adható 4 hónapos kortól. Nálunk a gyümölccsel kezdődött a hozzátáplálás, ez volt s tízórai, a tejpépet pedig uzsira kapta a baba délután 5-6h körül. Nyilván az a cél, hogy tartalmasabb táplálékot is kapjon a pici, ne csak a folyadékot (tápszert).

Szerintem adhatod neki nyugodtan!

Én egyébként nem mértem pontos víz adagot, valamennyi vizet öntöttem a tányérkába és kanalaztam hozzá a port, míg el nem értem a kívánt állagot. Így annyit készítesz belőle, amennyit szeretnél.

2011. aug. 20. 17:01
 5/9 A kérdező kommentje:

Értem, köszi a válaszokat! :)

Akkor először majd kisebb adaggal próbáljuk ki, és akkor először délelőtt, maximum majd megpróbálom délután is idővel, aztán meglátjuk lesz-e miatta éjszakai ivás, ha igen, akkor visszatérünk a délelőttre. :)

2011. aug. 20. 17:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy offolok,de ez engem is érdekelne:meddig kóstoltassam vele?Ugyanúgy mint a gyümivel?3-4 nap,aztán mehet amennyit akar?
2011. aug. 20. 18:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a tejpépet nem kell kóstoltatni, adható rögtön, amennyit a baba kér, mert ugye pl. a tápszert sem kóstoltatjuk velük. Bocs, ha hülyeséget írtam...
2011. aug. 21. 20:40
 8/9 anonim ***** válasza:
en a simat ket napot kostoltattam vele, a gyumiseket meg adtam ha elotte kapott mar olyan gyumolcsot. sok sikert nektek!!
2011. aug. 21. 21:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Látom ez is kicsit ilyen mindenkinél más. :) Ma próbáljuk majd ki, egyelőre nem csinálok nagy adagot, aztán meglátjuk. :)
2011. aug. 22. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!