Angliai kismamák feltehetek pár kérdést oltás ügyben?
Júliusban angliába költözünk a kisfiam addig nem tölti be a 15 hónapot,tehát ezt az oltást és a 18 hónapost kint kéne megkapnia.Kint is beadják ugyanezeket?Vagy mást kap?Mit kell hozzá intézni?Kérlek segítsetek!
Köszönöm!
En leirom neked milyen oltasokat mikor adnak itt es osszehasonlithatod, hogy a te babad mit kapott meg es mit nem belolle:
Szuleteskor BCG
2 honap: Diphteria, tetanus pertussis (szamarkohoges), polio (gyerek benulas), b tipusu influenza (Hameophilius, HibB), pneumococcal.
3 honap: Ugyan ezekenek a megismetlese + meningitis C (agyhartya gyuladas)
4 honap: Ugyan ezek ismetlese
12 honap: B tipusu influenza es meningitis C ismetlese
13 honap MMR (Himlo, mumps, rubella)
3 ev es 4 honap: Ismetles: diphteria, tetanus, pertusiss (szama rkohoges) polio (gyerek benulas), himlo, mumps, rubella.
En ennyirol tudok. Mikor megerkeztek elmentek a kozeletekben levo korzeti dokihoz es kertek a recepcion egy regisztracios lapot (registration form) ez kitoltitek es visszaviszitek. Kertek idopontot a dokihoz amikor visszavittetek ahol majd megmernek, kerdeseket fognak feltenni betegsegekkel kapcsolatban, vernyomast mernek es tobb mint valoszinu vizeletet kell vinnetek. Innettol regisztralva lesztek. Ugyan igy idopontot kell kernetek a babanak is a health visitor-hoz (vedono) ahol ot is megmerik es elbeszelgetnek veletek. Itt kaptok majd tanacsokat az oltassokkal kapcsolatban, hogy miket kapott meg a babad es mit kell meg neki megkapnia. Nyugi minden rendben lesz, nagyon rendesek. :)
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ :)
Hát itt mi 5 hósan kaptunk utoljára oltást ahogy elnézem kint máshogy van,de akkor ők biztos tudni fogják miz mikor kell beadni:D
Magyarul tud valaki ezeken a helyeken?Vagy csak angolul beszélnek?Tudok angolul de az egyenlőre elég csekély!
Megkérdezhetem mekkora babád van?Jár-e oviba vagy valamilyen közösségbe?
Ahova en jelentkeztem csak angolul beszelnek.
Nekem meg csak 4 honapos a kisfiam de megneztem neked az oltasokat a konyvecskejeben amit a vedono adott. Ebbe benne van minden, hogy mikor mit kell kapnia egesz 5 eves koraig. Egy evesen fog majd bolcsibe menni. Gondoltam, hogy otthon mashogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!