Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött baba kiságya -...

Újszülött baba kiságya - külön szobában vagy a szülők ágya mellett?

Figyelt kérdés

9 nap múlva szülök, császárral. Mindennel készen vagyunk, első baba lesz. Van a babának külön szobája, de nem tudjuk, hova tegyük a kiságyat az első időkben.

Én alapból úgy gondolnám, hogy a kiságy a babaszobába kerüljön, és aludjon ott a baba a kezdetektől. A babaszoba és a mi szobánk között van egy ajtó, és ha azt nyitva hagyjuk, akkor pontosan rálátunk a babára és a kiságyra.

Szerintetek ez így jó?

Elférne a mi szobánkban is a kiságy, de a Párom 3 műszakban, összevissza dolgozik, és az Ő pihenése is fontos számomra. Külön aludni pedig nem szeretnék a Páromtól, tehát az kilőve, hogy én megyek a babaszobába, a Párom meg marad a miénkben.

Ti hogyan oldjátok meg ezt a kérdést?

2010. jún. 4. 08:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Egy szobában alszunk a kisfiammal, 16 hós. Majd évvégén költözünk ki a nappaliba apával, ő pedig marad a kis szobában.
2010. jún. 4. 09:46
 12/18 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk más a helyzet: a kezdetektől mellettem alszik a baba a nagy ágyban. Nekem nem volt szívem külön ágyba tenni, hiszen 9 hónapig velem volt, nem gondoltam, hogy jó lenne neki, ha most hirtelen egyedül lenne. Rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott, kedves baba lett! Most 8 hónapos.
2010. jún. 4. 11:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Mivel én is császárral szültem, tudom, hogy nem olyan egyszerűek az első napok:(

De nekem is külön szobában volt, csak én egy külön ágyon aludtam, az ő szobájában

Azért nekem ez könnyebb volt, nem kellett olyan sokat mozognom, ha ki kellett venni

Éppen ma 18 hónapos. Egy pár hónapja már egyedül alszik

De majd meglátod, hogy érzed magad, és akkor eltudod dönteni neked, hogy egyszerűbb

Minél előbbi gyógyulást kívánok, és sok egészséget. Természetesen a babádnak is:)

2010. jún. 4. 11:56
 14/18 anonim ***** válasza:
46%

ezt én úg ycsináltam hogy:

a mi szobánk és a babaszoba között egy fal van

én megcsináltam a babaszobát és betettem oda 2 régi ágyat amin a párommal aludtunk, hoyg ha már nagyobb lesz akkor visszamegyünk ami saját hálónkba és nem a baba lesz rakosgatva ide oda, nek ikezdetektől egy helye volt

aztán kb 1 hétig bírtam vele aludni, mert én egyszerűen nem bírta vele egyszobába aludni, inkább átrohangáltam 2-3 óránként éjjel szoptatni mert így is jobban pihentem

ha átvittem mózesbe hozzánk, akkor sem volt jó...én nem tudtam mellette ppihenni:)majd kitapasztaljátok

2010. jún. 4. 12:09
 15/18 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, még annyíi hoyg sokkal könnyebb ha melletted van és csak kiveszed a cicit és adod neki, lesznek ilyen éjszakák is ha már hull vagy, de hidd el neke dis jobb ha külön lesz:)

mondjuk nekem 1 hetesen kiságyab 2-3 óránként kel, ha magamellé tettem éjjel akkor meg 4-6 órákat aludt egybe

2010. jún. 4. 12:11
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenki véleményét és tapasztalatát. Valószínűleg marad a külön szoba, de persze majd az élet és az első napok-hetek eldöntik, hogyan is lesz. De örülök, hogy ilyen sokan írtatok :)

Nektek is jó babázást! :)))

2010. jún. 4. 18:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekünk az első hónapban nem volt lehetőségünk külön szobába tenni. Költözés után meg már nem volt szívünk. :)

Télen amikor 6 hónapos volt azt mondtuk maradjon, spórolunk a fűtésen, majd a nyáron 1 évesen költözik.

Nos apuka pedzegeti, hogy jó lenne ha maradna még, mert olyan "messze" van a babaszoba. :) (szomszéd szoba, de folyosóra nyílik mindkét ajtó és ha nyitva hagyjuk nem tudunk aludni a lifttől)

Nálunk nem volt gond, hogy dolgozik, néha elég karikásak voltak a szemei amikor hasfájós időszak volt, de imádja a lányát. Hétvégente reggel ha felkel a baba, akkor jöhet közénk még szundizni, virgonckodni.

2010. jún. 4. 21:17
 18/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, igen, gondolom ügyesen hozzászokik a baba és a szülők is, hogy mindig ott szuszog egy édes kis csöppség mellettük :) Biztosan megnyugtató főleg az édesanyának az első időkben. Én is csak a Párom pihenését féltem.

De úgyis kedden jön ki a védőnő hogy átnézze, megvan-e mindene a babának és átnézi a kórházi csomagot is, majd rákérdezek nála is.

Köszi :)

2010. jún. 5. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!