Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mondanátok olyan kaját, amit...

Mondanátok olyan kaját, amit meg lehet csinálni 2 óra alatt 10 hós baba mellett 8 főre?

Figyelt kérdés

Férjem diákjainak kellene ma estére. 14-15 éves fiúk, úgyhogy biztosan jó étvágyuk van. Gondoltam, hátha van tapasztalatotok baba melletti gyors kajákra.

Nagyon köszi!!!!!


2010. jún. 3. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Chilis bab (3-4 főre elég annak aki imádja).Ha először eszik, akkor 4 főre tuti.Nagyon laktató.Kenyér kell hozzá.

fél kiló darált hús

egy konzerves chilis bab

1 v. hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

olaj, só, bors, erős Pista, p. paprika,

őrölt kömény

majoranna

1 doboz kukorica

1 dl sűrített pari

1 babérlevél

Hagymákat megpirítod, rádobod a húst, egy picit úgy is pirítod.Mehet rá a só, bors, paprika, kömény, majoranna, babérlevél, Pista.Vízzel felöntöd.

Ha megfőtt a hús, és alig van rajta egy kis lé, mehet rá a paradicsom, kukorica, bab.

Borsót is szoktam bele tenni, ha van itthon.

Sűrűre kell csinálni, de azért legyen leve.

2010. jún. 3. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:

Tejszínes csirkemell:

a csirkemelleket beteszed egy hőálló tálba/tepsibe, só, bors, szerecsendió majd a tejszín vagy tej, aludfóliával betakarod, ha puha a hús, ráreszelsz sajtot és rápirítod a sütőben. Hozzá főzhetsz rizst, tésztát, krumplit. Mi rizzsel esszük.

De a fentiek is gyorsan megvannak.

2010. jún. 3. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a csirkemelleket szeletelve gondoltam persze.
2010. jún. 3. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
Jó a tepsis dolog is, nekem mostani kedvencem a csirkemell mexicói szósszal. Apró csíkokra szeleteled a husit,fűszerezed,megpirítod majd leöntöd bonduelle mexicói mártásos babbal, kicsit összerottyantod és kész. Isteni fincsi. Rizzsel tálalhatod.
2010. jún. 3. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:

Isteni a sóban sült csirke is:


Csirkecombokat (vagy/és csirkeszárny) megmosod, leitatod papírtörcsin. Egy tepsibe (amiben elférnek a csirkék) beleöntesz nagyszemű sót (annyit, hogy kb. 2-3 cm vastagságú legyen a sóréteg) Alufólia alatt kb. 3/4 órát párolod, aztán a fóliát levéve ropogósra sütöd a csirke mindkét oldalát.

Ha légkeverős a sütőd, akkor egy másik tepsibe tegyél újkrumplit (pucoltat vegyél)+ vajdarabok + só. Alufólia alatt ugyanannyi idő alatt megpárolódik, mint a csirke. Ha kész apróra vágott petrezselymet keverj el benne és egy kicsit pirítsd a sütőben fólia nélkül.

Bármilyen savanyúval tálalhatod.


Ja, kisszemű só nem annyira jó, a lényeg, hogy ne legyen túl nedves a csirke és akkor nem ragad rá a só és nem lesz irdatlan sós a csirke.

Ja és semmilyen fűszer nem kell a csirkére.

2010. jún. 3. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
De jó! Ennyi recept! Napokig megvan, mit főzök :)))) Bocsi az OFF-ért! 1. voltam D
2010. jún. 3. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem is jól jönnek.

Chilis babos voltam.

2010. jún. 3. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!