Mondanátok olyan kaját, amit meg lehet csinálni 2 óra alatt 10 hós baba mellett 8 főre?
Férjem diákjainak kellene ma estére. 14-15 éves fiúk, úgyhogy biztosan jó étvágyuk van. Gondoltam, hátha van tapasztalatotok baba melletti gyors kajákra.
Nagyon köszi!!!!!
Chilis bab (3-4 főre elég annak aki imádja).Ha először eszik, akkor 4 főre tuti.Nagyon laktató.Kenyér kell hozzá.
fél kiló darált hús
egy konzerves chilis bab
1 v. hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
olaj, só, bors, erős Pista, p. paprika,
őrölt kömény
majoranna
1 doboz kukorica
1 dl sűrített pari
1 babérlevél
Hagymákat megpirítod, rádobod a húst, egy picit úgy is pirítod.Mehet rá a só, bors, paprika, kömény, majoranna, babérlevél, Pista.Vízzel felöntöd.
Ha megfőtt a hús, és alig van rajta egy kis lé, mehet rá a paradicsom, kukorica, bab.
Borsót is szoktam bele tenni, ha van itthon.
Sűrűre kell csinálni, de azért legyen leve.
Tejszínes csirkemell:
a csirkemelleket beteszed egy hőálló tálba/tepsibe, só, bors, szerecsendió majd a tejszín vagy tej, aludfóliával betakarod, ha puha a hús, ráreszelsz sajtot és rápirítod a sütőben. Hozzá főzhetsz rizst, tésztát, krumplit. Mi rizzsel esszük.
De a fentiek is gyorsan megvannak.
Isteni a sóban sült csirke is:
Csirkecombokat (vagy/és csirkeszárny) megmosod, leitatod papírtörcsin. Egy tepsibe (amiben elférnek a csirkék) beleöntesz nagyszemű sót (annyit, hogy kb. 2-3 cm vastagságú legyen a sóréteg) Alufólia alatt kb. 3/4 órát párolod, aztán a fóliát levéve ropogósra sütöd a csirke mindkét oldalát.
Ha légkeverős a sütőd, akkor egy másik tepsibe tegyél újkrumplit (pucoltat vegyél)+ vajdarabok + só. Alufólia alatt ugyanannyi idő alatt megpárolódik, mint a csirke. Ha kész apróra vágott petrezselymet keverj el benne és egy kicsit pirítsd a sütőben fólia nélkül.
Bármilyen savanyúval tálalhatod.
Ja, kisszemű só nem annyira jó, a lényeg, hogy ne legyen túl nedves a csirke és akkor nem ragad rá a só és nem lesz irdatlan sós a csirke.
Ja és semmilyen fűszer nem kell a csirkére.
Nekem is jól jönnek.
Chilis babos voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!