Mondanátok olyan kaját, amit meg lehet csinálni 2 óra alatt 10 hós baba mellett 8 főre?
Férjem diákjainak kellene ma estére. 14-15 éves fiúk, úgyhogy biztosan jó étvágyuk van. Gondoltam, hátha van tapasztalatotok baba melletti gyors kajákra.
Nagyon köszi!!!!!
Vásárlással együtt gondoltad?
Mi van otthon?
Szerintem a legegyszerűbb szendókat csinálni, de ha főzni szeretnél, akkor mindenképpen valami tepsis dolgot szerintem, én ezt szoktam leggyorsabban:
2 főre
2 egész csirkemell
2 tojás
1 kis doboz tejföl
kb 20 deka sajt
Felszeleteled a csirkemellet, kiklopfolod, a jénai aljára raksz olajat, egy réteg csirkét raksz rá, egy réteg tojással elkevert tejfölt, megszórod sajttal, még egy réteg csirke, tojásostejföl, sajt, míg el nem fogy, a tetejére tojás. Sütőbe, kb. 10 perc összerakás, 30-40 perc sütés. lehet hozzá zöldségesrizs fagyasztott zöldségből, ez kb 1 óra alatt kész.
pörkölt:) vagy valami tészta, mondjuk túrós, vagy bolognai.
vagy rendelj pizzát, az nem jó?
sajtos csirkemell. Nem is kell kloffolni, csak vékonyra szelni, aztán, megforgatni lisztben, tojásban és reszelt sajtban, bele egy tepsibe vagy jénaiba, ráönteni egy jó adag tejszín, és már mehet is a sütőbe. Párolt rizs jó hozzá.
De valóban a csirkecomb az egyik leggyorsabb, és margarinnal vagy vajjal szoktam megkenni, nem forgatom a tepsiben, így nagyon szé és ropogós a bőre.
Milyen étel a szendó? Az előző recept nem rossz,de ne csirkemellből csináld! Az amúgy is nagyon szárazhús, ( csak fogyókúrázóknak való)ha még ki is klopfolod,akkor ehetetlen lesz. Nem fogyókúráznak a fiúk,gondolom.
Pörköltet is inkább disznóból csináld. A csirkéből több kell,és nehéz úgy időzíteni a főzést,hogy ne essen szét a hús.
Én inkább egy jó gulyáslevest főznék,hozzá kenyeret. Vagy oldalast sütnék,törtkrumplival. Ha a fiúk esetleg "használhatók",akkor segíthetnének krumplit is sütni ( kész hasábburgonyából).
Vagy a fiúunokáim kedvence:
Zsíron hagymát dinsztelek,pirospaprikát teszek rá,és beleteszem a darálthúst. Azt is jól átpirítom,felöntöm annyi vízzel,hogy ne égjen le. Sót,borsot,oregánót teszek rá,és készre párolom. Amikor a hús kész,annyi ketchupot öntök hozzá,hogy sűrű szaftja legyen,és azzal is átforgatom. Közben spagettit vagy penne tésztát megfőzök és a hússal összekeverem. Valamilyen svavnyúságot(uborka,cékla,paprika stb.) adok mellé. Az asztalra teszem a Ketchupot is,mert általában még tesznek ők is külön rá.
Olcsó,gyors,kiadós és laktató.
Szerintem is abszolút nyerő minden tepsis dolog, de abból is a csirkecomb, mert nem kell alá olaj, csak egy icipici víz, mert pont elég a saját zsírja. kívül egy kicsit megsózom, fólia alatt kb. 3/4 óra, aztán fóliát levéve pár perc, amíg a bőr szépen kiszárad-megpirul.
Másik nyerő kaja: tészta! tésztát félig megfőzöd, tűzálló edénybe rétegezed sajttal-tojásos tejföllel-baconszalonnával, isteni. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!