Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keresztnévnek, Katalin Anna?

Keresztnévnek, Katalin Anna?

Figyelt kérdés

És sikerült! Drága feleségem hamarosan világra hozza kislányunkat!Már el van döntve a neve:...ri Katalin Anna lesz!

Jól cseng így ez a név? -az egyik nagymamája Katalin, a másik Anna,ezért döntöttünk így.valószinű,katinak, katának fogjuk hívni.nem lesz furcsa a mai divatos nevek közt?

2017. dec. 19. 23:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz név se a Katalin, se az Anna, de én sem szeretem azt a szokást, hogy más családtagokról nevezünk el gyereket. Engem is úgy hívnak, ahogy az anyukámat, nincs bajom vele, de azért jobban örültem volna egy saját névnek. Néha szekálom is vele a szüleimet, hogy igazán lehettek volna kicsit kreatívabbak :)
2017. dec. 20. 01:03
 12/24 anonim ***** válasza:
86%

Ismerős kislány az Anna Kata(de lehet,hogy Katalin) nevet kapta,nem Annának,nem Katának szólítják!

Egyszerűen:Annakata 😆 nagyon vagány kiscsaj,és szerintem közel-távol nincs még egy kislány ilyen névvel 😊

De ha mégsem e névpáros mellett döntötök:a ...ri Krisztina Luca is jól cseng szeintem.Sok boldogságot kívánok a csöppséghez!!!

2017. dec. 20. 04:00
 13/24 anonim ***** válasza:
66%

Tényleg harc lehet, ha két személy nevét kapja, amúgy szép nevek. Egyáltalán nem öreges, ráadásul Anna örök. :)

Szerintem is legyen saját neve, nekem mondjuk a Krisztina jobban tetszik, de a Luca sem rossz, de az nekem túl rövid.

2017. dec. 20. 06:01
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is jobb a ...ri Luca Krisztina vagy ...ri Krisztina Luca.

Én sem nevezném el rokonról\ismerősről.

2017. dec. 20. 08:55
 15/24 anonim ***** válasza:
36%

Én is ismerek egy Katalin Annát. Szerintem teljesen jó, bár általában fölöslegesnek érzem második keresztneveket.

Szerintem ne befolyásoljon titeket, hogy itt azt mondják, hogy ne legyen rokonról elnevezve, Nálunk pl. szokás, hogy a fiúk az apjuk nevét kapják, mégis mindenki önálló személy és nincs ezzel gond.

2017. dec. 20. 08:59
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó. Nincs vele gond. De a kérdező írta, hogy kompromisszum név. Így viszont nem hagyomány stb. Inkább rokontól független név legyen.

És szerintem az sem mindegy, hogy az apuka nevén szólítod a gyereked vagy az anyós nevén.

2017. dec. 20. 09:05
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is jobban tetszik az Anna Katalin, de így is jól hangzik. Nagyon szép nevek, egyik sem öreges, az Anna pont az egyik legnépszerűbb név ma is. Unokahúgom 3 éves, Katalin.

Azzal sincs gond, ha a két nagymama után kapja a nevét, attól még mindenki önálló személyiség.

A Luca, Krisztina is szépek, szóval bármelyikre is esik a választás, szép neve lesz a gyereknek.

2017. dec. 20. 09:09
 18/24 A kérdező kommentje:
Nem Luca Krisztina lenne,hanem vagy Luca,vagy Krisztina.Két keresztneve az első elképzelés szerint lenne.
2017. dec. 20. 10:12
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

nagyon szép és nagyon jó a csengése és ritmusa, pont így:

pl Megyeri Katalin Anna.

Az összes többi gyengébb és erőltetett. Nem baj, ha felmenőkből választ valaki, minden ember egyszeri és megismételhetetlen csoda.

2017. dec. 20. 10:17
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szép nevek, végre normális, nem tucat divatnév. Végre magyar gyereknek is vállalható nevek, nem a rettenetes Szófia, Kíra, Mira és társai. Jó ízlésetek van.
2017. dec. 20. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!