Keresztnévnek, Katalin Anna?
És sikerült! Drága feleségem hamarosan világra hozza kislányunkat!Már el van döntve a neve:...ri Katalin Anna lesz!
Jól cseng így ez a név? -az egyik nagymamája Katalin, a másik Anna,ezért döntöttünk így.valószinű,katinak, katának fogjuk hívni.nem lesz furcsa a mai divatos nevek közt?
Ismerős kislány az Anna Kata(de lehet,hogy Katalin) nevet kapta,nem Annának,nem Katának szólítják!
Egyszerűen:Annakata 😆 nagyon vagány kiscsaj,és szerintem közel-távol nincs még egy kislány ilyen névvel 😊
De ha mégsem e névpáros mellett döntötök:a ...ri Krisztina Luca is jól cseng szeintem.Sok boldogságot kívánok a csöppséghez!!!
Tényleg harc lehet, ha két személy nevét kapja, amúgy szép nevek. Egyáltalán nem öreges, ráadásul Anna örök. :)
Szerintem is legyen saját neve, nekem mondjuk a Krisztina jobban tetszik, de a Luca sem rossz, de az nekem túl rövid.
Szerintem is jobb a ...ri Luca Krisztina vagy ...ri Krisztina Luca.
Én sem nevezném el rokonról\ismerősről.
Én is ismerek egy Katalin Annát. Szerintem teljesen jó, bár általában fölöslegesnek érzem második keresztneveket.
Szerintem ne befolyásoljon titeket, hogy itt azt mondják, hogy ne legyen rokonról elnevezve, Nálunk pl. szokás, hogy a fiúk az apjuk nevét kapják, mégis mindenki önálló személy és nincs ezzel gond.
Utolsó. Nincs vele gond. De a kérdező írta, hogy kompromisszum név. Így viszont nem hagyomány stb. Inkább rokontól független név legyen.
És szerintem az sem mindegy, hogy az apuka nevén szólítod a gyereked vagy az anyós nevén.
Nekem is jobban tetszik az Anna Katalin, de így is jól hangzik. Nagyon szép nevek, egyik sem öreges, az Anna pont az egyik legnépszerűbb név ma is. Unokahúgom 3 éves, Katalin.
Azzal sincs gond, ha a két nagymama után kapja a nevét, attól még mindenki önálló személyiség.
A Luca, Krisztina is szépek, szóval bármelyikre is esik a választás, szép neve lesz a gyereknek.
nagyon szép és nagyon jó a csengése és ritmusa, pont így:
pl Megyeri Katalin Anna.
Az összes többi gyengébb és erőltetett. Nem baj, ha felmenőkből választ valaki, minden ember egyszeri és megismételhetetlen csoda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!