Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom 15-hónapos és most...

Kislányom 15-hónapos és most szeretnénk bincire szoktatni, de fél tőle. Mit csináljak, hogy ne sírjon? Mindíg dícsérem ha nadrágba is, de ráűl. Ha leveszem a pelust elkezd sírni.

Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 21:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor keztd ek rászoktatni amikor már nem sír miatta!Én is ilyenkor kezdtem,de nekem sem akart hallani róla.Aztán ilyenkor pár napig békén hagytam,majd megint kérdezgettem,hogy pisilsz wc-be/bilibe?Aztán egyszer csak elkezdte érdekelni ekkor volt kb 18 hós,de csak ráült nem csinált semmit.De ez már haladás volt,aztán kb úgy 20 hós korában belepisilt a wc-be.Utána egyre többször,most 2 éves és itthon már nincs rajta pelus csak éjjel!Néha már a kaki is belemegy a wc-be!Igaz még történnek balesetek,de sajnos ez ezzel jár.De semmiképpen ne erőltessd azzal csak ártasz!
2010. jún. 3. 07:47
 12/23 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó: szerintem még nem voltak szobatiszták az ennyi idős babák régen sem. Nem tudom, ezt honnan vetted??!!!!

Nagyon korai, és látod a babád tényleg nincs is megérve még rá! RAkd el, majd 2 éves kora körül vedd elő újra, különben úgy megutálja, hogy még 3 évesen is nehéz lesz leszoktatni a pelenkáról!

2010. jún. 3. 07:49
 13/23 anonim ***** válasza:
Honnan veszi néhány válaszoló, hogy régen másfél évesen már bőven szobatiszta volt egy kisgyerek? Szerintem is nagyon korai még a szobatisztaságra "nevelés." Én azért mindenkit felpontoztam, aki ellenzi ebben a korban a szobatisztaságra nevelést, a többiek meg csak küzdjenek..
2010. jún. 3. 09:54
 14/23 anonim ***** válasza:
65%
Tényleg nagyon korai még. Kisfiam is ennyi idős, de eszembe se jutott még a bili, majd nyár vége fele, de azért veszek majd bilit nyáron és kiderül, hogy mit csinál vele. Régen se voltak szobatiszták ilyenkor, anyukámék is 2-2,5 koruktól voltak azok.
2010. jún. 3. 11:32
 15/23 A kérdező kommentje:
Nem szoktam erőltetni a bincit,mert én sajnálom a kicsit.Sok rokon állandóan a bincivel cseszeget,hogy lassan ideje most itt a nyár,itt a lehetőség.
2010. jún. 3. 13:21
 16/23 anonim ***** válasza:
23%

Igen is annak van igaza aki azt írta/írták, hogy egyáltalán nem korai elkezdeni. És régen tényleg sok gyerek volt már ilyen korban szobatiszta, mert az anyukának az volt a szempontja, hogy ne kelljen kakis-pisis textilpelust mosnia és ezért vette a fáratságot és hamar elkezdte a szobatisztaságra nevelést. Én 8 hós korától biliztetem a fiam és 1 éves korától a kaka csak biliben van és 20 hós korától meg szobatiszta lett.

Le lehet pontozni, de igen az anyán múlik, hogy mikor lesz szobatiszta egy gyerek, de most kényelmesebb aládobni egy eldobható pelust, mint időben elkezdeni neki elmagyarázni a dolgokat. Ezért nehezebb, mert már 2 éves kor után egy gyerek igen is ellenkezik, makacs, hogy ő már pedig nem ül rá és kész. De ha időben elkezdi az anyuka a szoktatást, mikor még nem ellenkezik akkor természetes dolognak fogja fel és összeköti, hogy a bili igazából mire is való. Mert lehet kicsikorban játékosan is lekezdeni a tanítást. És lesz eredménye!!!

Én úgy kezdtem, hogy minden tisztábatételnél ráültettem, és pisilt is bele 90%-ban, bár ekkor még nem tudatosan de egy baba se hülye, összeköti a dolgokat és ha minél hamarabb megmutatod mire is való a bili annál hamarabb, összeköti a dolgokat, hogy ha bilin ülök akkor pisilek.

2010. jún. 3. 15:08
 17/23 anonim ***** válasza:
17%

Kedves FELPONTOZÓ!

Lehet, hogy úgy gondolod te csinálod jól, de lehet hogy neked még 3 évesen is be fog pisilni a gyereked és az akit nem pontoztál fel, mert küzd és eredményesen mert neki már lehet, hogy 2 éves kora előtt szobatiszta lesz a gyereke. És igen is megéri küzdeni, da az biztos, hogy kényelmesebb ha nem csinálsz semmit az ügy érdekében csak várod a csodát.

2010. jún. 3. 15:12
 18/23 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell erőltetni a bilizést!!! Ha megérett rá a gyerek úgyis szobatiszta lesz, amúgy meg meg is szakadhatsz akkor sem! A rokonokat meg le kell sz....! Soha nem erőltettem és a lányom 22hónaposan teljesen szobatiszta
2010. jún. 3. 15:51
 19/23 anonim ***** válasza:
Én vagyok a felpontozó, és üzenem a kedves kommentelőnek, hogy a lányom 20 hónapos korában szobatiszta volt, pedig egyáltalán nem erőltettem, és nem neveltem. A bili ott volt a fürdőszobában, egyszerűen leszedte magáról a pelenkát (nyár volt) térült fordult, és ott volt a biliben a pisi.
2010. jún. 3. 21:30
 20/23 anonim ***** válasza:
Ok, de Te legalább megvetted a bilit és ott volt előtte. De van aki még erre se veszi a fáradtságot, mert korainak tartja. Ez a különbség.
2010. jún. 3. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!