Ujszulott babanak hany ml anyatejet adtok egy etetesre?
Egy újszülött gyomra nagyon pici, mint egy cseresznyemag. Kb 10-30 ml anyatej fér bele.
De hogyan akarod mérni? Vagy cumisüvegből szeretnéd etetni?
A babám nagyon rosszul szopott, kis súlyú, gyenge baba volt. En fejtem is neki a tejet, így üvegből is kapott. Néhány naposan kb 20 ml evett meg.
Ezen a cseresznyemagon mindig röhögök. Kislányom 2 naposan 2*50 ml után még mindig éhesen üvöltött a kórházban.
Amikor hazamentünk már 150 ml-ket evett meg (anyatejből és többnyire fejve, mert szájdeformitás miatt nem tudott hatékonyan szopni).
3: ez jó vicc. Vannak gyerekek, akik ennyit esznek egyszerre, de az én lányom pl. 5 naposan 30-40-et evett, 2 hónaposan 80-100. Utána fogalmam sincs, nem mértem.
Kérdező, ki kell tapasztalni. Vannak ilyen erőltetett szabályok, de elég sok baba kilóg ezek alól. Nekem rengeteg tejem volt, a lányom mégis keveset szopott egyszerre, bőven tudott volna még, ha akar. Ennek ellenére majdnem másfél kilót hízott az első hónapban. A barátnőm fia két hetesen 150 ml-t is bepuszilt egyszerre. Nincs erre szabály, igazából aki nem feji, hanem szoptatja, az sokszor nem is tudja, mennyit eszik a gyerek, mert nem méri. Én is csak azért mértem a lányomat, mert kis súllyal született, és figyelni kellett eleinte, hogy eszik-e, gyarapszik-e normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!