Volt valaki, akinek el kellett ajándékozni a kutyáját,
mikor megszületett a babája? Hogyan lehet ezt lelkileg
túlélni? Őt is szeretjük.
Figyelt kérdés
Ikreink vannak 2 hetesek. Nemrég jöttünk haza a kórházból.
Német juhászunk van. 99%- ban áldott jó okos kutya, de sajnos nem lett korán határ szabva neki (1,5 éves). most viszont a regulázásra morgással és oda csipkedéssel reagál és így féltem a babákat, hogy mi van ha véletlen meghúzza a fülét és a 35-40 kg os kutya oda kap. Nagyon jó örző védő és tényleg gyönyörű egyébként barátságos kutya. De nem lett végiggondolva hogy nem lesz jó a babákhoz, mert nincs rendesen megnevelve.
A bentlakàsossal az a baj, h ott a kiképzô megtanít neki dolgokat, de az egész kutyaiskolázás arra épül, h a gazdát tanítják meg, hogyan viselkedjen a kutyával. A kiképzô lesz neki a falkavezér, nem ti.
2017. dec. 11. 20:12
12/17 anonim válasza:
Ahogy észre vettem a reakcióidbol nem is igazán törekedtetek arra ,hogy megneveljétek. Ha igy lett volna nem álltatok volna le az első kudarcnál ... igaz nekem két kistestűm van de a kaukázusitol kezdve minden méretben volt kutyánk (még mielött valaki megkérdö jelezi családi kutyák de a család szétszakadása után mindenkinél helyeztünk el kutyut családon belül ) egyik sem mer megengedni magának ilyesmit .soha nem voltunk kutyaiskolában de a gyerekek nyugodtan nyuzhatják bármikor .. viszont te a gyerekre nem ajánlott ,hogy akár ijesztgetésből kezet emelj ... előbb kellett volna arra ,gondolni ,hogy gyerekhez mérten neveljétek ..
2017. dec. 11. 21:03
13/17 anonim válasza:
Nekünk igaz egy kis bolognesenk van. Amint hazajöttünk a kórházból mindennap bepisilt és morgott a gyerekre. Én azt csináltam, hogy kiemelt szerelet kapott. Ha szoptattam vagy a gyerekkel voltam mindig odajött és én simogattam, éreztettem Vele, hogy ugyanúgy szeretjük, mint előtte. 6 hónapig tartott ez. Azóta a gyerek húzza, cibálja, elveszi a játékait és a kutya nagyon szereti. Ha éjjel felsír rögtön odaszalad a szobája ajtajáboz. Ha leviszem sétálni és már alszik a kislányom azonnal odaszalad a szobájához és ellenörzi, hogy megvan-e:). Nem könnyű, de szerintem megoldható. Amúgy a mi kutyánk sem jólnevelt. Én mindig rászóltam, ha morgott, de normálisan, nehogy a visszájára (nem tudom hogy kell írni) forduljon a dolog.
2017. dec. 11. 21:42
14/17 anonim válasza:
Egy baratunknnal minden ilyen előzmény nélkül akadt ki a kutya a babara. Konkrétan többször probalta megharapni, vicsorgott.. Tiszta gaz volt az egész. Egy rokn elvitte, aki falun el. Nem volt más választás. Allllatszeretet ide vagy oda a gyerek az első!!
2017. dec. 11. 22:12
15/17 A kérdező kommentje:
nagyon sokat foglalkoztunk vele, tanítottuk. nagyon okos és jó kutya. Jött hozzá oktató is házhoz és voltunk kutya is kolában is. A probléma az hogy egy falkavezér domináns kutya és sajnos a tekintélyt nem sikerült kiharcolni. amíg a kutya kedve szerint megy minden addig nincs gond. kb fél évente van egy incidens. mert amúgy van hogy bepánikol pl. mikor bezárjuk hogy ne jöjjön utánunk vagy egyszer megkötöttük és bepánikolt alig tudtuk levenni a pórázról mert morgott. ha nem érdekelt volna a kutya nem hívok házhoz drága oktatót és most sem gondolkodnék a bentlakásos iskolán ami százezrek....... a gyerekekre nem morog kiváncsi és érti hogy a mieink. csak mégis félek, hogy csinál valami rosszat és azzal nem ttudnék együt élni,ha bántaná a gyereket.
2017. dec. 12. 10:42
16/17 anonim válasza:
ha nem bírtok vele és most a gyerekek miatt tartotok is tőle, azt érezni fogja és még jobban szeretne majd dominálni. bármennyire szeretitek is azt gondolom, jobb lenne nektek is, neki is, ha megpróbálnátok elajándékozni valakinek, akinek ideje is van rá meg kézben tudja tartani a nevelését
2017. dec. 13. 08:00
17/17 anonim válasza:
Minek vesztek magatokhoz kutyát, ha leszarjátok!?
Mert az, hogy csipked, kapdos, morog a totális "kicsszem a kertbe azt' jóvan"-mentalitásotokból ered.
Érdekes a kedvesemék 2 éves rottijától (60 kilós izomtömeg) a kajáját is elvehetem, mert maximum szomorúan néz, de esze ágában nincs odakapni emiatt.
De mit akartok egy gyerekkel, ha egy kutya ekkora problémát okoz?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!