Szerintetek hülyeség emiatt nem vállalni még egy gyereket?
16 hónapos a fiam, mindenki kérdezgeti hogy "mikor jön már a tesó". Nagyon idegesít, mert hiába mondom, hogy nem tervezünk (egyenlőre semmiképpen) 2.-at, nem állnak le a kérdezgetéssel. (Főként szülők, nagyszülők kérdezik, akiket nem tudok nem naponta látni.) Az ok, amiért nem szeretnénk még egyet, az az, hogy a párom mindig is csak egy fiút szeretett volna, ami sikerült is elsőre. És nekem van egy testvérem, akit utálok. Azt kívánom, hogy bárcsak meg se született volna. Rengeteg sérelem ért miatta, amit túl hosszú lenne leírnom. De nagyon félek, hogy a fiam is ennyire utálná a testvérét, így nem merek még egyet bevállalni (a párom meggyőzhető lenne, ha én akarnék még egyet). Másrészt meg nagyon nehéz a fiunkkal, "többemberes" baba, és félek, hogy ez nagyobb korában is így lesz.
Szerintetek ez nagyon nagy hülyeség? Egyszerűen nem tudok túllépni ezen. Megkeserítette az életem a testvérem, és nagyon félek, hogy a fiammal is ez történne...
4,5 éves a fiam. Tudatosan nincs testvére.
SZóval én már túl vagyok ezen.
Kitartás, majd leszoknak.
Annyi a titok, hogy ne azt mond, hogy majd, hanem hogy nem lesz. Ha meg akarnak győzni, mondd, hogy átgondoltátok, megbeszéltétek, nem vállaltok több gyereket. Majd tudomásul veszik, és leszoknak ezekről. Aki meg nem, azzal szóbaállni sem érdemes.
AMúgy senkinek semmi köze hozzá, mennyi gyereketek van.
Nem hülyeség, mindenki maga érzi hány gyereket szeretne, az indok mindenkinél más. Ha úgy érzed nem szeretnél még egy gyereket, akkor ne vállalj, semmi nem kötelező. (Én pont fordítva vagyok mint te: nekem nincs testvére, és mindig nagyon hiányzott ezért mindenképp két gyereket szerettem volna)
A rokonoknak viszont a te esetedben jobb őszintén megmondani, hogy nem terveztek többet, és megkérni őket h többet ne hozzák fel a témát.
Dehogy hülyeség!
Nehogy már másoknak kelljen magyarázkodnod, hogy TI miért nem akarok több gyereket vállalni.
Ki kellene mászni egymás életéből.
4-es, nem kell osztani az észt.
A családban bőven vannak olyan testvérpárok, akik ünnepeken kívül telibeszarják a másikat.
Vagy épp meglopják, becsapják.
Mire jó egy testvér? Ő is lehet ugyanakkora gennyláda, mint bármelyik ember, de persze "szeresd mert a testvéred" - elvárás az ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!