Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt az a kérdés vagy...

Mi volt az a kérdés vagy téma, amire várandósságod alatt vagy után nem, vagy csak nehezen találtál választ a neten?

Figyelt kérdés

Azért kérem ebben a segítségeteket anyukák, mert a legtöbb baba-mama oldal eléggé egysíkú és van pár ötletem, amit ezekről hiányolok. Szeretném tudni, ti mit tartotok hiányosságnak, kevésnek, mert ha passzolna az elképzeléseimbe lehet, hogy hamarosan már olvashatnátok is róluk.

Bővebben kicsit:

- családtervezés,

- meddőség,

- várandósság,

- szülés,

- gyermekágy,

- egészség,

- életmód,

- háztartásvezetés, időbeosztás,

- munka gyerekkel

- babagondozás,

- gyerekneveléssel kapcsolatban,

- BÁRMI EGYÉB, AMI ANYASÁGGAL, GYEREKKEL, CSALÁDDAL VALAMILYEN FORMÁBAN KAPCSOLÓDIK!!!

Csak hogy elkezdjem:

- Én nem találtam olyan listát, amin minden (de szó szerint minden) össze volt szedve és ki is volt elemezve, hogy miért lehet hasznos vagy haszontalan. Amolyan előny-hátrány témában. Na most már van, megcsináltam. Persze tapasztalati alapon.

- Nem találtam olyan oldalt, ahol a hasznos infok mellett mondjuk időnként speciális akciók lennének kifejezetten anyukáknak.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 2. 10:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

úgy tűnik, hogy kimeríthetetlen téma az anyaság :-). Kedves Kérdező, vágj bele.

A tabu témákkal óvatosan. nekem meghalt a kisfiam 3 naposan, 40. héten szültem. tényleg szívesen olvasna, kapaszkodna az ember valahova, de azért óvatosan. (pl.: a születéshete portál egész normálisan csinálta a Sirato cimkéjű rovatát). bocs az offért.

2010. jún. 4. 13:38
 12/20 anonim ***** válasza:
Jónás módszer - ez jutott még eszembe
2010. jún. 4. 13:39
 13/20 anonim ***** válasza:

Kedves 13:38-as

én a 12:48-as vagyok

Pont ez az, hogy nem mindegy, hogy milyen tabu téma. Az hogy meghal egy gyermek, és meg kell gyászolni, szintén nehéz. De egy beteg gyerekkel sem könnyű. Legyen bármilyen betegsége.

Ha beszélek a betegségéről, akkor mindenki azt mondja, hogy ne reklámozzam, mert mutogatni fognak rá, ha nem, akkor meg úgy érzem, hogy miért neki kellene szégyelnie emiatt magát.

Sajnos vannak tabu témák :-(, és ezekről nagyon nehéz információt szerezni. Az orvosok csak egészségügyi szempontból közelítik meg, érzelni oldalról nem. Pedig amikor aláírtam a műtéti hozzájárulást, tudtam, hogy a saját gyermek reméynétől fosztom meg ezzel a lányomat. de remélem, addigra, mire felnő, nem lesz ennyire tabu a petesejt-adományozás, az örökbefogadás és a béranyaság.

2010. jún. 4. 14:04
 14/20 anonim ***** válasza:

Kedves 13:38-as válaszoló, Kedves Kérdezőtől ezúton is elnézést az offért.

Teljesen igazad van. mélységesen megértelek a beteg kisbabákkal kapcsolatos probléma felvetésedért. sokkal jobban megértelek mint hiszed, a mi babánk is betegen született, nem szülés közben történt a probléma. Magam is nagyon sok beteg kisbabával találkoztam a 3 nap alatt és utána is. a megjegyzésem csupán azt célozta, hogy ezt a témát - a beteg babák gondozását és a beteg babák anyukájának mérhetetlen lelki szenvedését nem érdemes egy oldalon kezelni a többi témával. nem szabad. ezen az oldalon is olvashatóak olyan hozzászólások, hogy "majd lesz másik", stb. mintha a hörcsögömről vagy az aranyhalamról lenne szó. kérlek ne haragudj, ha megjegyzésemmel megbántottalak, legkevésbé ez volt a célom. épp ellenkezőleg, arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ezek nem esnek, nem eshetnek azonos kategóriába a cumi vagy nem cumi, mikor mennyit eszik a gyerekem problémájával. Ha saját tapasztalatod íratta Veled a kommentet kérlek fogadd őszinte kézszorításomat.

2010. jún. 4. 14:21
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem bántottál meg, csak leírtam az érzéseimet. ha csak egy hasonló szülőnek segít, akkor már örülök.

A kérdés szerintem nem csak ezen oldalra korlátozódott.

Sajnos amikor a beteg lányomról akartam bárkivel is beszélni, akkor nekem mindig azt mondogattták, hogy örülj, legalább él!

Én ezt tudom, de szerintem aki nem érzi, nem éli át, az úgysem tud tanácsot adni.

Én végülis saját magam béleményét alapul véve tabuk nélkül próbálom a lányaimat nevelni. Ezalatt értem a különböző családalapítási módszereket is. Pl. mikor itt olvasom, hogy miért adná örökbe?, sose lenne béranya, mi köze az ő petesejtjeihez bárkinek is. akkor mindig az én kis tündérem ugrik be, akinek egy babára csak ezekkel van esélye.

2010. jún. 4. 14:47
 16/20 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat és az offokat is, mindegyik hasznos, nagyon sokat segítettetek.

Egészen új megvilágításba helyeződött az ötlet, van olyan téma is, ami nekem eszembe sem jutott!

Jöhetnek még az ötletek, javaslatok, amikor kész az oldal visszajövök és kiírom nektek a linket.

2010. jún. 4. 14:49
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem volt türelmem végigolvasni az előzőeket, úgyhogy remélem nem ismétlek senkit.

De nekem sajnos több rossz leletem is volt a terhesség alatt, és elég sokat kutattam a neten, hogy mi van ilyenkor. De csak fél információkat kaptam. Pl. mióma terhesség alatt, alacsony AFP, toxoplazma gyanúja (mert végülis nem voltam az.)

Arra sem nagyon kaptam választ, hogy 2 gyerekkel hogy alakul a napirend, a szakirodalom mind egy gyerekes anyukáknak készült.

2010. jún. 4. 15:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem nagyon érdekelnének a gyerekek fejlődéséről szóló témák. Csecsemőkortól egészen a tinikorig. Ugyanis a környezetemben egyre több olyan gyermek van akik így vagy úgy de elütnek a többiektől a fejlődésük alapján. Babáknál például: Ha kimaradnak mérföldkövek: kúszás, mászás, felülés, viszont már állni és járni tud a baba. Nagyobb gyerekeknél: iskolaérettség. Miből derülhet ki, hogy egy gyerek nem iskolaérett, hogyan lehet fejleszteni ezeket a dolgokat, ha például a gyerek túl lassú vagy nehezen jön rá dolgokra. Ezen kívül ami még nagyon érdekelne: Mozgás fejlesztő játékok foglakozások a babával/kisgyerekkel (nem feltétlen beteg vagy sérült gyerekkel) mit játszunk, mennyit és milyen játékot érdemes venni ami fejleszti is a gyereket. Baba-mama torna. Ritmus érzék fejlesztése kisgyerek korban. Hogyan tanítsuk meg a gyereket szeretni a zenét, milyen hangszer/eket vegyük neki, mikor kezdjük el tanítani hangszeren játszani. Gyerek és kutya téma, jó vagy nem jó ha van kutya a háznál, mire figyeljünk. Apuka a gyerekkel: mit és miben segít apuka otthon, mennyit van a gyerekkel. Hogyan nevel apuka egy kislányt és egy kisfiút. Első sorban engem ezek a témák érdekelnek, de minden gyerekekkel és családdal kapcsolatos témát szívesen olvasok ha van egy kis időm. Nagyon tetszik az ötleted és kíváncsian várom a linket :)

Üdv. N

2010. jún. 4. 17:41
 19/20 A kérdező kommentje:

A linkhez türelmet kérek, úgy látom lesz még tennivalóm :-)

Szerencsére.

2010. jún. 4. 21:23
 20/20 A kérdező kommentje:

Ha még olvassátok a kérdést kedves válaszolók:

Az oldal készül!!!

De iszonyú nagy fába vágtam a fejszémet. Már csak az oldal szerkesztése is komoly meló, főleg úgy, hogy eleinte azt sem tudtam mi az a html. Most sem tudom :-)

Ott tartok, hogy van kb. 15 oldalnyi témám, ebből igyekszem összeállítani az anyagomat részben a netre.

Plusz feldobtam a témát egy védőnőnek, vele karöltve remélem elkezdjük az oldallal egyszerre az érdeklődő anyukáknak az ingyenes kerekasztalokat is szervezni. Eleinte "csak" anyákkal, aztán remélem sikerül pár szakember is egy-egy témához megnyerni.

Hát itt tartok, ha normálisan néz ki az oldal, küldök linket is.

2010. okt. 8. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!