Mi volt az a kérdés vagy téma, amire várandósságod alatt vagy után nem, vagy csak nehezen találtál választ a neten?
Azért kérem ebben a segítségeteket anyukák, mert a legtöbb baba-mama oldal eléggé egysíkú és van pár ötletem, amit ezekről hiányolok. Szeretném tudni, ti mit tartotok hiányosságnak, kevésnek, mert ha passzolna az elképzeléseimbe lehet, hogy hamarosan már olvashatnátok is róluk.
Bővebben kicsit:
- családtervezés,
- meddőség,
- várandósság,
- szülés,
- gyermekágy,
- egészség,
- életmód,
- háztartásvezetés, időbeosztás,
- munka gyerekkel
- babagondozás,
- gyerekneveléssel kapcsolatban,
- BÁRMI EGYÉB, AMI ANYASÁGGAL, GYEREKKEL, CSALÁDDAL VALAMILYEN FORMÁBAN KAPCSOLÓDIK!!!
Csak hogy elkezdjem:
- Én nem találtam olyan listát, amin minden (de szó szerint minden) össze volt szedve és ki is volt elemezve, hogy miért lehet hasznos vagy haszontalan. Amolyan előny-hátrány témában. Na most már van, megcsináltam. Persze tapasztalati alapon.
- Nem találtam olyan oldalt, ahol a hasznos infok mellett mondjuk időnként speciális akciók lennének kifejezetten anyukáknak.
Előre is köszönöm a válaszokat!
tényleg vannak homályos foltok. nem véletlen, hogy itt is sok az ismétlődő kérdés.
kérdésedre válaszolva - bár te is írod: olyan honlap, ahol az egyes nevelési irányzatokat összeszedve leírják. Pl.: cumi vagy nem cumi.
és az akciós felvetésed is jó ötlet. tervezel honlapot?
1. Kézi fejés jó módszerei, ugyanis minden könyv meg lap máshogyan, sokszor érthetetlenül írja le.
2. A szoptatni nem tudó anyukák lelki világa és segítése
3. Koraszülött babák segítése, a helyzet feldolgozása
4. Kis panellakásokban minél praktikusabb ötletek, hogy mindenki jól érezze magát.
5. nőgyógyászok ajánlása
6. kórházi jogaim
Szuper, köszönöm!
Jöhet még sok-sok-sok!
Első válaszolónak: igen, megvan a váza, de ez eszembe jutott és nem akarok tömegcikket, inkább kutatok még egy kicsit.
kórházi jogok, és a TABU témák: elhalt terhesség, betegség, hiába nem beszélünk róla, van és sok anyuka, nő átesett rajta....szóval missed ab ilyesmi...mi hoyg miért....hogy zajlik
nekem van egy kedvenc oldalam : [link]
itt nagyon nagyon sok részletes info van mindenről...imádom
terhesség előtt is és most babával is
anyaság diploma előtt
fiatal mamák (19-21 éves)
tiniterhességek
egyedülálló anyák/apák (mindenhol csak közhelyszerű lelki és jogi témák vannak)
múlt századok babái (nekem mindig erőt adott egy-egy sírósabb naphoz, mikor arra gondoltam, hogy a nagyanyám vitte ki a földekre kapálni a fél éves apámat)
Felnőtt lazítás babával (milyen aktuális koncert vagy fesztivál élvezhető babával is, füst/kosz/zajmentesen. Rétegtéma, kevesen nyitottak az ilyesmire.)
nekem a lányom mikor született sokszor kérdeztem itt és máshol is, de nem kaptam választ:
Veleszületett policisztás petefészek szindróma miatt (5 centis ciszták) eltávolították a bal petefészkét, a jobbat álítólag meg tudták menteni, de ez majd csak ygerekvállaláskor derül ki. Semmi infóm nem volt az újszülött nőgyógyászati betegségekről.
Tehát a ritka vagy inkább tabu betegségekről nincs infó.
Mert a Downos gyerek már nem annyira Tabu téma, mint az, hogy az én lányomnak valószínű, hogy csak donorpetével lehet majd saját gyermeke.
Szeretném megjegyezni hogy ez a mi a hasznos-haszontalan , meg kell e cumi vagy nem stb. olyan témák amiről nagyon sok vita van, és simán elképzelhető hogy valakinek saját tapasztalat alapján vmi tök hasznos, valami meg a feleslegesen megvásárolt hülyeség:) kategóriába kerül.
Pl. szopipárna, a barátnőmnek egyáltalán nem kellett, neki kényelmetlen volt nekem pedig hatalmas segítség volt a második babámnál.
Amit én hiányoltam a babaváráskor, hogy mindenki csak áradozott róla és olyan egyszerünek tünt az egész és hogy milyen csodás mikor ott fekszik rajtad a kisbabád és stb.stb. ami így is van, de ahhoz képest nekem borzasztó nagy váltás volt mikor megszületett az első babám aki hasfájós volt, és rengeteget sírt és mindent éreztem csak azt nem hogy 20 centivel lebegek a talaj felett hogy anya lehetek.
És mivel erről sose írnak szinte sehol ezért még jó nagy xar anyának is éreztem magam amiért nem röpködök a boldogságtól hogy napi 3 órát alhatok és pisilni se tudok kimenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!