Mennyit hízik hetente 9-10 hós babátok?
Anyatejes még, főzelékeket nem nagyon szereti kislányom, eszik, de inkább csak nyammog, ebédre utána tápszert kap, vacsira pedig tejpépet.
Másnak is kevesebbet hízik ebben a korban? Igaz, hogy nagyon sokat mozog, de csak felét hízta előző hónapban mint "kellett volna". 200 g-ot a 400 helyett. Másnál is van így?
Ha hetente hízik 20dkg, akkor az több mint jó.
Nekem 1 hónap alatt 30dkg, de jó ez is. Ilyenkor már nem kell sokat hízni. 10 hósan 9400g, és 70cm az ennyém!!!!
11 hónapoos koráig havi fél kilót hiztott (hetente változott, havi átlag mindig fél kilóra jött ki
4 kilóval született, 15 hónapos lesz 1 hét múlva és 11 kiló, 1 évesen 9,6 kiló volt.
rengeteget eszik többször szopik, kislány
Gondolom havonta hízik 20 dkg-ot ugye?
Na az én fiam átlag havi 30 dkg-ot hízik.De volt egy két olyan hónap, hogy csak alig 20 dkg-ot.Szóval ne aggódj.Bár ilyekor az én védőnőm is ingatja a fejét, de megtömni nem lehet.Igaz mi eszünk szépen, de annyit mozog hogy az eszméletlen.9 hós a fiam, és most kb. 9 kiló.
Előző hónapban hízott annyit. Illetve rosszul számoltam, nem is 200-at hanem 300-at egy hónap alatt. Szerintem nem rossz az.
Lassan és türelmesen próbáltam bevezetni az ételeket idáig, és nem is aggódtam a hízás miatt, mert mindig jóllakott, jókedvű, mosolygós két evés között, de doktornéni szerint kevés ez a hízás.
A 30 deka meg nagyon is jó egy hónapra, ne aggódj, nekünk is volt hogy csak 18!at hízott egy hónap alatt.Na, és semmi sem történt, kevesellte a védőnő, de a következőben meg hízott 40 dekát.
Ne aggódj, egyik előző válaszoló.
Lányom 10 hós, 6-hós kora óta 25-35 dekákat hízik havonta. (Rengeteget mozog.) Védőnő szerint nem lehet okom a panaszra. Egyik ismerősöm enyémmel egyidős babája 10 dekákat hízott, és a gyerekorvosa javaslatára napi 2x kap főzeléket 8 hós kora óta (így most többet hízik).
Nem mintha persze a hízlalás lenne a cél, de az én dokim azt mondta, hogy próbáljam úgy alakítani a baba étrendjét, hogy a főétkezésekkel lakjon jól, ne pedig a kásákkal, tejpépekkel, rágcsálnivalókkal. Úgyhogy egy ideje vacsorára is főzeléket kap gyümölcsös rizskása helyett (persze kisebb adagot, mint ebédre), és bár hízni nem hízott tőle többet, de sokkal jobban alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!