Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit hízik hetente 9-10...

Mennyit hízik hetente 9-10 hós babátok?

Figyelt kérdés

Anyatejes még, főzelékeket nem nagyon szereti kislányom, eszik, de inkább csak nyammog, ebédre utána tápszert kap, vacsira pedig tejpépet.

Másnak is kevesebbet hízik ebben a korban? Igaz, hogy nagyon sokat mozog, de csak felét hízta előző hónapban mint "kellett volna". 200 g-ot a 400 helyett. Másnál is van így?

2010. jún. 1. 20:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Ha hetente hízik 20dkg, akkor az több mint jó.

Nekem 1 hónap alatt 30dkg, de jó ez is. Ilyenkor már nem kell sokat hízni. 10 hósan 9400g, és 70cm az ennyém!!!!

2010. jún. 1. 21:07
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

11 hónapoos koráig havi fél kilót hiztott (hetente változott, havi átlag mindig fél kilóra jött ki

4 kilóval született, 15 hónapos lesz 1 hét múlva és 11 kiló, 1 évesen 9,6 kiló volt.

rengeteget eszik többször szopik, kislány

2010. jún. 1. 21:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hetente? Én lányom 6 hótól 14 hóig hízott egyetlen kilót! Inkább csak hosszra nőtt ebben az időszakban. Folyamatos mozgásban volt, nem csoda, hogy nem hízott. Evett rendesen.
2010. jún. 1. 21:18
 4/13 anonim ***** válasza:

Gondolom havonta hízik 20 dkg-ot ugye?

Na az én fiam átlag havi 30 dkg-ot hízik.De volt egy két olyan hónap, hogy csak alig 20 dkg-ot.Szóval ne aggódj.Bár ilyekor az én védőnőm is ingatja a fejét, de megtömni nem lehet.Igaz mi eszünk szépen, de annyit mozog hogy az eszméletlen.9 hós a fiam, és most kb. 9 kiló.

2010. jún. 1. 22:23
 5/13 A kérdező kommentje:

Előző hónapban hízott annyit. Illetve rosszul számoltam, nem is 200-at hanem 300-at egy hónap alatt. Szerintem nem rossz az.

Lassan és türelmesen próbáltam bevezetni az ételeket idáig, és nem is aggódtam a hízás miatt, mert mindig jóllakott, jókedvű, mosolygós két evés között, de doktornéni szerint kevés ez a hízás.

2010. jún. 1. 22:52
 6/13 anonim ***** válasza:
ebben a korban már nem híznak olyan ütemben, mert mozognak!! lemorogják! amúgy Te hetente méred a gyereket?! Mi a fenének :) Elég max havonta, nem fog elfogyni :) A jó evő, hurkás fiam hónapokig havi 1 kilókat gyarapodott, de amikor mászni és menni kezdett ez teljesen leállt, volt hogy alig 10-20 dekát 2 hónap alatt!
2010. jún. 2. 07:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Én nem is mérném, csak a doktornéni rendelt vissza súlymérésre.
2010. jún. 16. 13:01
 8/13 anonim ***** válasza:

A 30 deka meg nagyon is jó egy hónapra, ne aggódj, nekünk is volt hogy csak 18!at hízott egy hónap alatt.Na, és semmi sem történt, kevesellte a védőnő, de a következőben meg hízott 40 dekát.

Ne aggódj, egyik előző válaszoló.

2010. jún. 16. 13:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Az én fiam így hízott: 8 hónaposan 8560g, 9 hónaposan 8720 g, 10 hónaposan 9040g. Most lesz 11 hónapos, 9440g. Vagyis nagyon változó, hogy mikor mennyit híznak:)
2010. jún. 16. 13:41
 10/13 anonim ***** válasza:

Lányom 10 hós, 6-hós kora óta 25-35 dekákat hízik havonta. (Rengeteget mozog.) Védőnő szerint nem lehet okom a panaszra. Egyik ismerősöm enyémmel egyidős babája 10 dekákat hízott, és a gyerekorvosa javaslatára napi 2x kap főzeléket 8 hós kora óta (így most többet hízik).

Nem mintha persze a hízlalás lenne a cél, de az én dokim azt mondta, hogy próbáljam úgy alakítani a baba étrendjét, hogy a főétkezésekkel lakjon jól, ne pedig a kásákkal, tejpépekkel, rágcsálnivalókkal. Úgyhogy egy ideje vacsorára is főzeléket kap gyümölcsös rizskása helyett (persze kisebb adagot, mint ebédre), és bár hízni nem hízott tőle többet, de sokkal jobban alszik.

2010. jún. 16. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!