Hogyan tehetem bababiztossá a lakást? Tippek, ötletek?
Pl. a törékeny dolgokat egy polccal fentebb tenni:)
Ez jutott eszembe hírtelen:)
Nálunk van konnektordugó és az értékesebb, törékeny dolgokat elérhetetlen magasságba helyeztük, valamint a fürdőszobában a vegyszereket és a gyógyszereket elzártuk.
Azt gondolom, hogy jobb, ha figyelünk és megtanítjuk a kicsinek, mit szabad, mint játszóteret csinálni a lakásból... Megtanulta a mi babánk is, hogy ne másszon fel az üvegasztalra, a könyvespolcra, s ha odacsukta a kis kezét a fiókkal, sajnáltuk, vígasztaltuk, de legalább megtanulta, hogy ne csinálja.
A gyerekszobában nincs olyasmi, amitől baja lehet, tettünk egy ajtórácsot, hogy ha valamiért pár percig nem tudok odafigyelni rá, akkor addig oda beteszem, nem eshet baja, ő meg eljátszik szépen, nincs gondja vele.
Az a véleményem - nekem eddig bejött, de persze nem vagyunk egyformák! - hogy a babának is jobb, ha a helyükön tudja kezelni a dolgokat. Ha azt szokja meg, hogy sehol nincs semmi veszély, mert anya mindent előre elhárít, szerintem nem válik hasznára. Egész egyszerűen vannak szabályok, amit egy picinek is meg kell tanulnia betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!