Lányom szeptemberben menne bölcsibe, én augusztusban
szülöm az öcsit, mehet bölcsibe így vagy itthon kell
maradnia amig TGYÁSt kapok? Hogy van ez?
1/14 A kérdező kommentje:
Mindkét szülőtől munkáltatói igazolás kell ahhoz, hogy járhasson.
2010. jún. 1. 15:37
Én úgy tudom hogy munkáltatói kell a bölcsihez hiszen csak akkor veszik fel ha a szülő visszamegy dolgozni.Most az nem tiszta, hogy a te gyermekedet már felvették?!
Mert ha nem sztem nem is fogják, hiszen te otthon vagy vele, igy "elveszik" annak a szülő gyerekének a bölcsibe való bekerülési esélye aki tényleg visszamenne dolgozni.
2010. jún. 1. 15:37
4/14 A kérdező kommentje:
igen felvették, akkor még nem látszott a pocom :) valahol azt olvastam hogy nincs joguk kérni a papírokat, de most álljak oda hogy bocs de ehhez nincs jogotok?
Elvileg mehetne, mivel a támogatást ezután a pici miatt kapod majd.
Gyakorlatilag minket kiraktak, amikor megtudták, hogy nem megyek vissza dolgozni... :o(
2010. jún. 1. 15:41
Nálunk a bölcsibe való jelentkezés első lépése volt hogy át kellett adnom a munkáltatói igazolást.
Amúgy sztem ha nem mondod meg előbb utóbb ki fog derülni de az csak neked lesz kellemetlen.
2010. jún. 1. 15:45
Nem tudom, hol olvastad, de mindenütt kérik (államiban). Nagyobb a terhelés persze, ha az ember kicsi babával meg nagyobb gyerekkel egyszerre bajlódik otthon, de gyereknek mindenképpen jobb, ha otthon marad. Könnyebb elfogadni a kistestvért is, az új "betolakodót", ha nem érzi úgy a nagy, hogy ezzel egy időben "száműzik" anyukája mellől a bölcsibe. Nem akarom osztani az észt, de szerintem jobb is, ha melletted marad, meg valóban így igazságosabb a rendszer, figyelembe véve a sok dolgozó, bölcsihelyekről lemaradó szülőt. Szép babavárást!
2010. jún. 1. 15:45
8/14 A kérdező kommentje:
igen ebben igazad van...de ő annyira menne, imádja a gyerekeket- bejárhatunk játszani- dajkákat is szereti, nekem is könnyebb lenne, ő se szenvedne, de lehet előjönne a féltékenység
Ja és van joguk.Sőt még le is ellenőrizhetnek, hogy igaz e..
Amúgy az a véleményem, (nem bántásból),hogy azért gondolj bele.Más aki rá lenne szorulva hogy dolgozni menjen nem veszik fel a gyerekét, mert te igaz kisbabával de otthon vagy.Én tuti ki lennék rád akadva.
2010. jún. 1. 15:48
15:45 vagyok. Értem, miről beszélsz, én fiam is odavan gyerekekért, bölcsis nyílt napon ő volt a bölcsőde sztárja, ragyogott, élvezkedett rettenetesen. De más ott hagyni, és nap nap után ott hagyni, míg azt láthatja, hogy a kisebb testvére meg Anyával van, otthon... Szóval bár minket is felvettek, mivel nem teljes munkaidőben kezdek szeptemberben, próbálom megoldani, hogy ne kelljen járnia, a gyerekszeretetét meg kiélhesse játszótéren, játszóházban stb.
2010. jún. 1. 15:55
Kapcsolódó kérdések: