Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lányom szeptemberben menne...

Lányom szeptemberben menne bölcsibe, én augusztusban szülöm az öcsit, mehet bölcsibe így vagy itthon kell maradnia amig TGYÁSt kapok? Hogy van ez?

Figyelt kérdés
2010. jún. 1. 15:32
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
állami bölcsi amúgy...
2010. jún. 1. 15:34
 2/14 anonim ***** válasza:
Mindkét szülőtől munkáltatói igazolás kell ahhoz, hogy járhasson.
2010. jún. 1. 15:37
 3/14 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom hogy munkáltatói kell a bölcsihez hiszen csak akkor veszik fel ha a szülő visszamegy dolgozni.Most az nem tiszta, hogy a te gyermekedet már felvették?!

Mert ha nem sztem nem is fogják, hiszen te otthon vagy vele, igy "elveszik" annak a szülő gyerekének a bölcsibe való bekerülési esélye aki tényleg visszamenne dolgozni.

2010. jún. 1. 15:37
 4/14 A kérdező kommentje:
igen felvették, akkor még nem látszott a pocom :) valahol azt olvastam hogy nincs joguk kérni a papírokat, de most álljak oda hogy bocs de ehhez nincs jogotok?
2010. jún. 1. 15:40
 5/14 anonim ***** válasza:

Elvileg mehetne, mivel a támogatást ezután a pici miatt kapod majd.

Gyakorlatilag minket kiraktak, amikor megtudták, hogy nem megyek vissza dolgozni... :o(

2010. jún. 1. 15:41
 6/14 anonim ***** válasza:

Nálunk a bölcsibe való jelentkezés első lépése volt hogy át kellett adnom a munkáltatói igazolást.

Amúgy sztem ha nem mondod meg előbb utóbb ki fog derülni de az csak neked lesz kellemetlen.

2010. jún. 1. 15:45
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hol olvastad, de mindenütt kérik (államiban). Nagyobb a terhelés persze, ha az ember kicsi babával meg nagyobb gyerekkel egyszerre bajlódik otthon, de gyereknek mindenképpen jobb, ha otthon marad. Könnyebb elfogadni a kistestvért is, az új "betolakodót", ha nem érzi úgy a nagy, hogy ezzel egy időben "száműzik" anyukája mellől a bölcsibe. Nem akarom osztani az észt, de szerintem jobb is, ha melletted marad, meg valóban így igazságosabb a rendszer, figyelembe véve a sok dolgozó, bölcsihelyekről lemaradó szülőt. Szép babavárást!
2010. jún. 1. 15:45
 8/14 A kérdező kommentje:
igen ebben igazad van...de ő annyira menne, imádja a gyerekeket- bejárhatunk játszani- dajkákat is szereti, nekem is könnyebb lenne, ő se szenvedne, de lehet előjönne a féltékenység
2010. jún. 1. 15:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Ja és van joguk.Sőt még le is ellenőrizhetnek, hogy igaz e..

Amúgy az a véleményem, (nem bántásból),hogy azért gondolj bele.Más aki rá lenne szorulva hogy dolgozni menjen nem veszik fel a gyerekét, mert te igaz kisbabával de otthon vagy.Én tuti ki lennék rád akadva.

2010. jún. 1. 15:48
 10/14 anonim ***** válasza:
15:45 vagyok. Értem, miről beszélsz, én fiam is odavan gyerekekért, bölcsis nyílt napon ő volt a bölcsőde sztárja, ragyogott, élvezkedett rettenetesen. De más ott hagyni, és nap nap után ott hagyni, míg azt láthatja, hogy a kisebb testvére meg Anyával van, otthon... Szóval bár minket is felvettek, mivel nem teljes munkaidőben kezdek szeptemberben, próbálom megoldani, hogy ne kelljen járnia, a gyerekszeretetét meg kiélhesse játszótéren, játszóházban stb.
2010. jún. 1. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!