Már 5hónapja járunk Dévény tornára, a tornáztató hölgy nagyon akarja, hogy a fiam másszon. Tényleg baja lesz ha kimarad a mászás?
első vagyok
A fima 10 éves van egy ks diszlexiája, hiperkientikus magatartásszavar miatt több évig járt delacato mozgásteráűpiára. Ott a fejlesztő momdta ezt a mászás dolgot.
A kicsi 15 hónapos lesz, vele jártunk tavaly neurológusnál (méhen belöl elfeküdte magát és pár hónaposan csak az egyik irányba szeretett forogn), szóval a neurológus külön szólt, hogy figyeljem majd, hogy mászik-e.
utolsónak:
Én sem szabadidő hasznos eltöltése céljából vittem agyerekeimet ilyen helyekre.
harmadik
Az utolsónak! Nem neked válaszoltam hanem a kérdezőnek!
Más dolog ha indokolt :) A kérdezőnek az a problémája hogy:
"Már utolsó 2alkalomkor mászatta a gyereket a szőnyegen, fiam meg üvöltött mert nem tetszett neki.Szépen halad a fejlődésbe, csak a biztonság kedvéért járunk még,a dokik már szétszedik a gyereket, annyi helyre járunk. Én meg már egyre nehezebben viselem.Folyton kérdezik,hogy na mit tud már?Csinál már ezt azt?És csóválják a fejüket,hogy már ennyi idősen (9,5hós) ezt meg azt kéne tudnia."
Elege van az egészből de igaza is van mert tényleg nincs még lemaradva 9,5 hósan a pici!
nálunk is ez volt, mi 5 hós korától kb. 15 hós koráig jártunk dévényre. Nálunk is nagyon hamar elkezdett kúszni, majd 10 hósan felállt, 11 hósan kezdett el mászni, első lépések 12 hós korában, önálló járás 15 hósan.
A mászás nagyon fontos, az erősíti meg legjobban a váz-izomrendszert és a két agyfélteke összehangolt működéséhez fontos - emiatt is van hatással az írásra-olvasásra.
A dévényes biztosan nem akar neked rosszat, szerintem nem lényúlósak vagy pénzéhesek.
türelem, biztos, hogy fog mászni a babád is - a sírást tudom milyen rossz átélni, de ez is azért van, mert olyan izmocskái dolgoznak a torna alatt, amik amúgy nem.
Fontos a mászás.Én logopédus mellett voltam gyakorlaton és a hozzá járó gyerekek többségénél a mászás vagy kúszás szakasza kimaradt.
Persze, előfordul hogy semmi későbbi gondja nem lesz, de én látva a példákat nem kockáztatnék.
Üdv.:Egy óvodapedagógus:)
Kedves Kérdező! A dévényes dolog nagyon jó. Ne türelmetlenkedj, inkább bíztasd a babádat, mikor már látod, hogy feladja. Hidd el nem fogod megbánni. Mi sajnos későn tudtuk meg, hogy milyen problémát okozhat, ha a mászás kimarad. És emiatt később is kezdtünk terápiára járni. A beszédfejlődéssel rengeteg problémánk volt és van. A fél országot bejártuk már, követjük a gyógypedagógusok tanácsait. Mozgásfejlesztő játékokat is vásároltunk. Még van egy kis időnk az iskolakezdésig de rettegek tőle, hogy nem ússzuk meg diszgráfia és diszlexia nélkül.
Szóval ne add fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!