A glutént hány hónapos korban és hogyan vezettétek be a babátoknál? Miket adtatok először és milyen mennyiségben? A többi lent
Én 6 és fél hónapos kora óta adok minden nap a tízórai gyümijébe egy fél Hippes babakekszet, ami gluténos és 1 tápszeres kanálnyi DM-es Babylove 3 gabonás pelyhet.
Most 7 és fél hónapos, mást még én sem adtam. Kiváncsian várom én is a további ötleteket.
A lisztérzékenység csak később, másfél éves kortól jön elő. Öcsém lisztérzékeny, tudom, hogy miről van szó. Kisfiam 8 hónapos, és 6 hónapos kora óta kap glutén tartalmú ételeket, most már napi rendszerességgel. Ha tízóraira vagy uzsira nem kap kenyeret, babakekszet, akkor a főzelékét/gyümölcsszószát, amit ebédre kap vagy liszttel habarom vagy rántom be, vagy főtt durum tésztával csinálok neki valamilyen kaját.
Csecsemő belgyógyászt kérdeztem meg erről, és ő is azt mondta, nyugodtan adhatok neki mindenféle glutén tartalmú ételt, amiket a kortársai is esznek, csak a későbbiekben jobban oda kell figyelni az esetleges cöliákiás tünetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!