Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Neked mennyibe kerül egy...

Neked mennyibe kerül egy hónapba a babád?

Figyelt kérdés
Januarra vagyok kiirva, mar minden lenyegest megvettunk. Csak kivancsisagbol kerdezem, hogy mekkora osszeget koltotok egy honapba ra. Ha anyatejes, ha tapszeres az is erdekel. Foleg ugy erdekelne az osszeg h pelenka, tisztalkodasi szerek...ruha, jatek most ne legyen benne. Tudom ha beteg az megint plusz penz. Illetve ti miket szoktatok venni rendszeresen?
2017. nov. 20. 08:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Igényfüggő, meg babafüggő is. Pelenka kb 10 ezer nekünk, popsitörlő egy ezres ha akciósan veszem (babydream extra sensitive) tápszer nem sok mert 90%-osan kapja tejfehérje érzékenység gyanúja miatt, amíg a hasfájásra mindenféle cseppet próbáltunk, az nem volt ingyen azért de amelyik baba szopik, nem hasfájós, nem kell dévény torna, 20 ezerből tuti kijön minden. A babaápolással kapcsolatos dolgok nagyon igényfüggőek, a gyógyszertári dolgok nem nagy tétel, de van 3-4 ezerért is fürdető pl, ha érzékeny a bőre és nem jó a gyógyszertári, én mondjuk nem szeretem, de van baba aki nem is bírja elvileg.

Erre ruhák, játékok, oltások, magánorvos akinek nem felel meg a TB-s, igény és pénztárcafüggő minden.

2017. nov. 20. 09:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Pelenka kb 10-12 ezer, Liberot, Pamperst, vagy Pufiest veszünk. Tápszer szintén ennyi, Beba Ha Start. Espumisant veszünk neki mert hasfajos ez 2000 Ft, 2 dobozzal biztosan veszünk egy hónapban. Most kellett neki Biogaia probiotikum ez 4000 Ft volt. Tisztálkodási szerekből mi a Hello Baby Cosmetics termékeket használjuk, nem olcsó, de 100% bio, fürdetőt és popsikrémet szoktam venni tőlük, 6000 Ft a kettő, 2 hónapig elég. Popsitörlőből a Pampers a kedvenc, a duplacsomagos 900 Ft. Külön mosószert használok neki, Persil Sensitive mosógélt, 3 literes és 2500 forint körül van, de ez is elég 2 hónapig, és Sanytol fertőtlenítő mosószer adalékot használok öblítő helyett, ez 1000 Ft és 500 ml, kb 10 mosásra elég. Chicco sterilizáló folyadékkal fertőtlenítem a cumisüvegeket, cumit, stb 1500 Ft. Külön mosogatószer is van, Frosch Baby, 1200 Ft ez már 2 hónapja meg van. Plusz a pelenkázón van mindig Bradolife higiénés kézfertőtlenitő gél, 800 Ft.

Ruhát minden hónapban kap, általában F&F ruhákat veszek neki, ez havonta 10-15 ezer körül van.

Persze ettől olcsóbban is ki tudod hozni, sterilizáló folyadék helyett kifőzöd a dolgait, a mosogatószert sem használja az ismeretségi körömben senki, tudsz venni gyógyszertári furdetot és popsikremet ami kb fillérekbe kerül.

2017. nov. 20. 10:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 
2017. nov. 20. 12:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Most még nagyon minimalisat. Anyatejes, textilpelust hasznalunk, ami egyszeri kiadás pl. kiságy, babakocsi, ruhák, stb. azokból sokat örökölt. Szerintem mostanság a legnagyobb kiadásunk az a pár választható oltás, amit kértünk (pl. Rota elleni, ami 2x 20.000 ft körül volt). A tisztalkodo szerek minimális pár száz ft-os tételek. Hála Istennek beteg nem volt még!

Ezek a dolgok persze változni fognak es lesz majd egyre tobb kiadás.

2017. nov. 21. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!