Van itt olyan anyuka, akinek első és második gyermeke között 4-5 év a korkülönbség?
Mik a tapasztalatok?
Van egy 3 éves fiunk (jövő júliusban lesz 4) és szeretnénk második gyermeket. Jó esetben is 4 év lenne a gyerekek között, ha most sikerülne.
Sokan mondják, hogy a 4 év korkülönbség a legrosszabb. Tényleg így van?
Nálunk 4 év a korkülönbség és nem tartom különösen rossznak, szerintem inkább jó, mert a nagy már elég értelmes, vele sokkal kevesebb gond van.
(Mellesleg ha másokra hallgatsz, akkor MINDIG AZ a korkülönbség a legrosszabb, amit terveztek)
4,5 volt a fiam, mikor a hugi született. Mi így terveztük.
Letudtuk a dackorszakot.
Már felfogta jobban, hogy mivel jár a kistesó.
Fél napig oviban volt, amikor csak a kicsié vagyok.
Még otthon voltam, amikor kezdte az elsőt.
Nekünk bevált. A harmadik babát is hasonló korkülönbséggel vállaltunk. :)
Nekem már felnőtt lányaim vannak. 4 év van közöttük.
Egyáltalán nem rossz ez a korkülönbség. A nagy már "önálló" volt, nem kellett pelenkázni, bilire szoktatni, etetni a terhességem alatt sem. Megértette, hogyha nem voltam jól és nem tudtam felvenni, vagy játszani vele. A kicsi születése után azt is, hogy a babával sokat kell törődni. A mai napig jó testvérek: szeretik egymást, segítenek egymásnak, vannak közös programjaik. Kicsi korukban is jól eljátszottak egymással is és a testvérük barátaival is. Nem egy olyan ismerősöm van, akinek csak 2-3 év van a gyerekei között, de sose jöttek ki egymással.
A bátyám is 4 évvel idősebb tőlem, nálunk se volt gond a korkülönbség. Anyukámnak is könnyebb volt amikor pici voltam (6 hónapos koromig maradhatott otthon, utána vissza kellett mennie dolgozni és falun bölcsi se volt) A tesómmal a mai napig legalább hetente egyszer beszélünk telefonon (az ország két végében lakunk), évente 4-5-ször találkozunk.
Nekem 4 evvel fiatalabb a hugom, 3-as valaszolo valasza olyan, mintha anyukam irta volna rolunk :)
En is 4 evet terveztem a gyerekeim kozott, 7 lett belole de meg igy is szuper! A tesok valoban testverekkent kezelik egymast es nem vetelytarskent. Mindkettore van ido, es igen, a nagyobb onallo es megerti hogy most epp szoptat anya vagy altat. Okos dontes a kb. 4 ev!
miért mondták hogy a 4év a legrosszabb..?
A mi gyerekorvosunk szerint meg ez az ideális.legalábbis az anya szempontjából mindenképpen.hiszen már nem olyan kicsi a nagyobbik.sok mindenbe be lehet vonni már.
A testvéremmel pont 4 év van köztünk.és semmi hátrányát nem tapasztaltam.teljesen jól elvoltunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!