Anyukák, akik nem szoktatok főzni! Hogy oldjátok meg az étkezéseket? Rendeltek, vagy inkább étterembe szoktatok menni?
Még csak 9 napos a lányunk, a párom három hétgi még itthon lesz velünk.
Viszont utána nem tudom, hogy csináljuk...
A baba születése előtt mindig úgy időzítettünk, hogy valahol együtt tudtunk ebédelni, de néha ez 12-kor volt, máskor meg csak délután 3-kor. Egy picivel nyilván ezt nem tudjuk így megoldani.
Kíváncsi lennék, hogy akik nem szeretnek/nem tudnak sütni, főzni, azok hogy szokták megoldani?
Ha nem akarsz majd az 1 hónapos gyerekkel éttermekben ücsörögni,akkor rendelsz kaját magatoknak vagy elhozod te,amit megrendelsz,nem tudom,mit kell ezen túlbonyolítani.Szánalom,hogy egyáltalán ki mered ezt írni mint "probléma".
Arra meg inkább nem is reagálnék,hogy "tudok főzni,csak nem szeretek.."
Mi az, hogy kimerem írni... :D
Még jó, hogy nem te mondod meg, hogy mi lehet gond nekem és mi nem.
Ne is reagálj inkább semmire, jobban járunk mindannyian.
Nyugodtan lepontozhattok, de a babám első fél évében én sem főztem, annak ellenére, hogy 12 éves koromtól sütök-főzök rendszeresen, és mások szerint nagyon jól. Fáradt voltam, nekem az fontosabb volt, hogy a lakás tiszta legyen, mint hogy órákig a konyhában dekkoljak (főzés, romeltakarítás). A babám anyatejes volt, így az ő étkezése meg volt oldva, én meg simán elvoltam rendelős kajával ill. hideg élemiszerrel (szendvicsekkel) hónapokig. A férjem a munkahelyén evett, így ez a része is meg volt oldva.
Utána természetesen elkezdtem apránként visszaállni a főzésre, de a "gyerek előtti" szinte csak évek után álltam vissza.
Nem a habzó szájú anyatigrisekhez szólt a kérdésem! :)
De gondoltam, hogyha tudtok olvasni, akkor a kérdésem első sorából erre rájöttök magatoktól.
Az első heten, amikor egyedül voltam a kisfiammal itthon rendeltünk az ebédet, mert nem tudtam mi fog beleferni. Következő héttől elkezdtem főzni (én nagyon szeretek) két napi adatokat és olyan ételeket amik nagyon hamar megvannak, vagy legalábbis kevés tényleges munka van velük.
Most 6 hetes a fiam, nagyon szeretnek beülni egy étterembe, de egyelőre azt meg korainak érzem. Most van idom főzni, de ha nagyobb lesz és több figyelmet igényel, rendelni fogok.
Szerintem minden másnapra rendeljetek, a többi nap pedig vagy a férjed vigyen haza ebédet, vagy séta közben vidd haza te az ételt (telefonon rendelt meg előre, hogy ne a babával kelljen várni.
Hozzataplalasnal a legtöbb zöldség, gyümölcs és huspure fogyasztható. Előre elkészítész egy nagyobb adagot, amit porciozva fogyasztász. Utána csak melegíteni kell.
A te helyedben így csinálnám
Köszönöm a normális válaszokat!:)
Utolsó, nagyon vicces vagy, de ezt még kicsit gyakorold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!