11 hónapos babának hogyan készítsem el a csirkemájat?
Én magunknak is szoktam így (mert máshogy is szoktam :o), és 13 hósan már eheti:
Felvágom kis csíkokra (nem túl hosszú és nem is túl vastag), egy műanyagedényben összekeverem majoránnával (bőven)majd forró olajba teszem (fontos, hogy nagyon forró legyen az olaj, egyet beledobhatsz próbaképp, és ha már sistereg, akkor mehet az egész)
Ekkor vékonyan megszórom egy kevés porcukorral (ez elveszi a kesernyés ízt), és utána szintén pici sóval 8a többi sót evés előtt lehet rászórni, de a picinek külön jó, ha már nem teszel, így az övé nem lesz túl sós). Folyamatos kevergetés mellett enyhén barnásra sütöd. 5-6 perc alatt megsül. Rizzsel szoktam tálalni. (Előbb teszem fel a rizst, aztán forrósítom az olajat, és így kb. egyszerre lesznek készen).
Jó étvágyat!
(Ha nem ízlene, vagy túl sok marad, szoktam készíteni májkrémet, úgy hogy margarinnal, pici só-borssal, esetleg még egy kis tejföllel és persze mustárral összeturmixolom. Kenyérre kenve mindenki kedvence nálunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!