Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az első hetekben legyünk...

Az első hetekben legyünk itthon a babával, vagy költözzünk anyukámékhoz?

Figyelt kérdés

Még terhes vagyok, de ha minden jól megyek, november 23-án jövünk haza a kórházból a kislányunkkal. Viszont nem tudom, hogy hová...

Eredetileg úgy volt, hogy anyukámékhoz költözünk az első két hétre, amíg a vőlegényemmel belejövünk a babázásba, nem leszünk ennyire tapasztalatlanok. Plusz császárom lesz, fogalmam sincs, mennyire fogom tudni majd ellátni a babát. Szóval megbeszéltük, hogy az első két hétben ott leszünk, utána majd látjuk, hogyan tovább (van saját lakásunk, babaszobával). Ez azért lett volna jó, mert ott nekem az ottani hálószobámhoz tartozik egy külön lakrész, fürdővel, nappalival, tehát nem zavarnánk anyut és a férjét.

Viszont most azon kattogok, hogy nem lesz-e sok a babának, hogy megszokja az egyik környezetét, utána meg visszacuccolunk ide... Csak az a baj, hogy itt anya maximum a nappaliban tudna aludni, mert három szobás a lakás (hálószoba, babaszoba, nappali). Vagy a lányunk szobájában, mert ott is van egy kanapé, amit franciaággyá lehet alakítani.

Szerintetek melyik megoldás a jobb?

Ha a baba már eleve ide jön haza, ezt a környezetet szokja meg?

Vagy semmi baj nem lesz abból, ha az első hetekben anyukáméknál vagyunk?

2017. nov. 5. 18:17
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:

"inkább nem nyugdíjtakarékot nyitok"

Ez rossz ötlet.

2017. nov. 6. 05:28
 52/57 anonim ***** válasza:
97%

En 18 evesen szultem.nekem is szuper kapcsolatom volt/van a szuleimmel.megis par nap utan kiboritottuk egymast mikor az elso fiam megszuletetett.en mondjuk nem is igy fogtam fel ahogy a kerdezo.jajj,istenem gyerekem lessz...meg sosem fogtam gyereket,mi lesz velunk...termeszetes volt,hogy en latom el a gyerkocot.a korhazban 9 napot voltunk mert sajnos voltak velem gondok.eleg stresszes volt.egyik nap kipakolnak,masik nap nem.vert kaptam,naponta uh-tak a hasam a friss vagassal...kemeny volt.de nem nyavajogtam.a gyerek ahogy lehetett velem volt.onnantol vegig.en is egy agyasba kerultem a 3.napon,de ott sem volt bent mindig valaki velem.ahogy otthon sem mert mindenki dolgozott.

Ahogy tudtunk el is koltoztunk.

Mindenben mas volt a velenyunk a gyerekkel kapcsolatban anyummal.o a regen elfogadott dolgokban hitt,en pedig az ujjakban.ez mar epp eleg vitaforras.inkabb el is kerultuk egymast amennyire tudtuk.

Miutan elkoltoztunk szepen helyreallt a kapcsolatunk.ujra szuper anya lanya kapcsolat volt.a masodiknal 20 evesen at jott,segitett a nagy korul,hogy ne kelljen emelgetni.meg segitett kiteregetni,hogy ne kelljen hajolgatnom.kb 3 napig.utana mar en kertem,hogy ha jon is,akkor babazzon mig en elmegyek boltba nyugodtan.vagy jatszom egyet a naggyal.

Nekem olyan erzesem kerdezo,hogy neked idaig minden a feneked ala lett pakolva.ezert vagy ennyire eletkeptelen.en is gyerek majd gyerekek mellett tanultam.baromira nehez volt,de akkor is megoldottuk parommal.szuleim nagyon kevesszer lettek megkerve.ugy alakitottam,hogy a gyerekeknek jo legyen.

Neked meg nagyon korai volt a gyerek..nagyon nem vagy meg felnott agyban.rettentoen ki fogsz keszulni az ejszakazastol,a folyamatos sirastol.attol,hogy egesz nap kakis pelus,hanyasos polo,gugyoges,szoptatas,sajgo mellek...

Probald meg fejben osszeszedni magad mire mesz szulni.

Anya leszel!innen kezdve nem a sajat igenyeid az elsok,hanem a gyereke.

2017. nov. 6. 05:56
 53/57 A kérdező kommentje:

A mosogatásra ott a mosogatógép, nagyon hasznos szerkezet!:)

Lehet, hogy korai volt, de már itt van és majd hozzászokunk az új helyzethez. Azért nem kell úgy beállítani, mintha az anyaság csak a sírásból és a kakis pelenkák cseréjéből állna.

2017. nov. 6. 09:29
 54/57 anonim ***** válasza:
18%

"Akkor minek írtad ki a kérdést?"

Hát nem azt kérdezte, hogy segítsen-e az anyukája, hanem azt, hogy a babája mennyire lesz rugalmas, ha az első két hétben máshol van? Szövegértés, ti nagyon felnőttek...

Kérdező, a babádnak az első időben rád, ennivalóra, melegre, és kényelmes fekhelyre van szüksége. Ennyi :) Nem fogja megborítani, ha az első két hetet máshol tölti!

Jó babázást!

2017. nov. 6. 10:39
 55/57 anonim ***** válasza:
Igazad van(h nem csak rosszbol álla baba) mert ha szerencsés leszel és nem lesz esetleg hasfajos akkor nem lesz annyi sírás.eleinte rá kell jönni miért sír (hasfájás,éhség,közelség,fázik -melege van,viszket valamije,nem kényelmes a ruha,teli a pelus stb...) ami nem kis feladat.meg az ejszaka ha óránként felkel(mert bizony van olyan baba,az enyém egyszer kelt éjszaka(szerencse) de van amelyik fél óránként is).
2017. nov. 6. 12:53
 56/57 anonim ***** válasza:

Eszembe nem jutna becuccolni máshoz.

Hazamennénk, a férjem vesz ki egy hét szabit, másfelet (vagy home office) és rendezzük a babát.

Anyós, sógornő, ha akar, jöhet pár napra, de ennyi.

2017. nov. 6. 16:23
 57/57 anonim ***** válasza:
22 évesen szültem, addig otthon laktam. Nekem sem volt semmi tapasztalatom. Császárral kellett szülnöm egyedül láttam el a babám egy hétig mert bent kellett maradnunk és látogatási tilalom volt. Édesanyám 5 percre lakott tőlünk, annyit segített hogy az ebedunket elhozta a menzarol. Felajánlotta hogy bármiben segít. Megköszöntem de mondtam hogy majd babazni jöjjön inkább. Férjem segitett a házi munkában. Fürdetett pelenkázott pedig sose csinálta előtte. Még gyereket sem fogott meg. Szóval szerintem ha mindenképpen segítségre vágysz édesanyád menjen hozzátok. :)
2017. nov. 15. 23:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!