Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki már alakított ki a Suttogó...

Aki már alakított ki a Suttogó c. könyv alapján napirendet (4É) hogyan csinálta?

Figyelt kérdés
2008. okt. 22. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Több anyuka ismerősöm is próbálkozott vele és én is.Nálunk kb egy hétig ment,aztán a kisasszony felrúgta az egészet,és én meg nem akartam erőltetni,mikor láttam,h nem akaródzik.A többiek sem jártak nagyobb sikerrel...
2008. okt. 22. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én elolvastam a suttogót de nem az szerint alakítottam ki a napirendünket, hanem ahogyan én jónak láttam. Nagyon jó egyébként a könyv de szerintem meg kell ismerni a kisbabádat és az ő igényeihez mérten alakítani a napirendet. De szívesen leírom a mi napirendünket. Az én kislányom hat hónapos, és egy hétig tudtam csak szoptatni sajnos. Utána elapadt a tejem ezért tápszeres lett. Négy hetes koráig 1x kelt fel éjszaka enni, aztán öt hetes kora óta 1x sem. Tehát a napunk a köv:

Reggel hatkor tápszer reggelire. Bár mostanában már fél hét hét óra körül ébred. Majd utána vagy alszik vagy játszunk, vagy boltba megyünk, így meg van a délelőtti séta is. Aztán tízórakor tejpép és gyümölcs meg babavíz. Ezután újra vagy alszik vagy játék, ez tőle függ. Délután kettőkor főzeléket kap és utána lemegyünk sétálni. Fél hatkor fürcsi, de ha a séta után elalszik akkor a fürcsit én el szoktam halasztani a kaja utáni időre. Hatkor tápszer evés, majd alvás, és este tízkor Sinlac-ot kap vacsira. Ezután reggelig szunya egész éjjel. Nekünk így néz ki egy napunk. Természetesen minden baba más, ezért ne vegyél semmit szentírásnak. Inkább csak irányadásnak írtam le. Remélem segítettem neked. Sok sikert és boldogságot.

2008. okt. 22. 21:21
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
Én bezúzatnám az összes könyvet. Nézzétek meg milyen emberek élnek Amerikában. Ez egy mama baba harcról szól, amiből a baba kerül ki vesztesen..
2008. okt. 22. 21:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Én inkább a Gina Ford-ot javaslom, nekünk hihetetlenül bevált, és az összes ismerősöm a csodánkra jár, hogy milyen kiegyensúlyozott a pici. Nekünk szinte teljesen sikerült száműzni a sírást és elégedetlenkedést a napi rutinból, már másfél hónaposan több olyan napunk volt, amikor egyáltalán nem volt sírás, vagy csak az esti fürdés után, mert nem szeretünk öltözni. Persze biztos van, akinek nem jött be, de én ha tehetném mindent pont így csinálnék, és nagyon hálás vagyok Ford néninek a könyvért.

Van amúgy aki rajtam kívül használja?

2008. okt. 23. 07:30
 5/9 anonim válasza:
az utolsó válaszolónak: mi a könyv címe és szerzője pontosan? köszi a választ előre is.
2008. okt. 23. 09:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Gina Ford: Kiegyensúlyozott Babák és Nyugodt Mamák kézikönyve (kiadó: Twin Média Kft, 2006)

Az eleje kicsit lassan emészthető, de leírja mit miért érdemes úgy csinálni, ahogy, én ezért is tudtam vele teljesen azonosulni. Nagyon kötöttnek tűnhet először az általa javasolt napirend, de tényleg teljesen igazodik a baba szükségeihez.

Remélem segítettem.

2008. okt. 23. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is megpróbáltam a 4é módszert, de nem vált be. Babám inkább egyszer alszik többet, mint sokszor picit.. amúgy sokat lehet tanulni belőle, de gondolj csak bele, a gyerekek nem robotok, hogy mindenkire ugyanazt a technikát lehessen alkalmazni.. :-) ösztönösen érezni fogod mi a jó Neked és a babának.. s szép lassan észre se fogod venni, de ki fog alakulni egy napirend.. Nálunk a következő: (3,5 hónapos a babám)

6h-körül ébred magától, evés.. utána egyből visszaalszik, s kb 10h-ig szunyál..

10h-körül magától ébred,evés, utána öltözködés, játék, séta (bevásárlás)

14h körül evés, alvás

16h körül magától ébred, evés, séta, játék

19h körül fürdés, evés

20h körül alvás reggel 6h-ig

azért irtam mindenhova, hogy körül, mert nem vagyok a hive a katonai szigornak, ha a babám aludni szeretne, hagyom.. figyelem a babaám jelzéseit, s nagyon kiegyensúlyozott kislány, nem sir alváskor, stb.. szóval nem muszály szakkönyvekből alakitani a napodat, hanem olyat csinálj, amiben jól érzed magad, boldog vagy, és jut időd magadra is, mert az nagyon fontos.. persze nálunk is vannak napok, hogy borul minden.. :-) remélem tudtam segiteni

2008. okt. 23. 13:45
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! 2 hetes a pici, de még egyáltalán nem tudtunk semmi rendszert kialakítani az életében. Mindig úgy alakítja a dolgokat, ahogy neki jó. Éjszaka van, hogy 3 órát fent van, ezért érdeklődtem, hogy vki alkalmazta-e már a rendszert, mert a könyvben olyan egyszerűnek tűnik minden.

A Ford módszernek utána fogok járni! Külön köszönöm a válaszolónak a tippet!!!

2008. okt. 23. 13:51
 9/9 anonim ***** válasza:
2 hetesen -szerintem- nem is várható el a napirend! Mi 5 hetesek vagyunk és még mindig nincs, csak alakul..
2008. nov. 24. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!