Van valaki aki korán (1 év körül) kezdte a bilire ültetést? Tapasztalatokra lennék kíváncsi ezzel kapcsolatban
Amúgy a neten azt olvasni h hátrány a korai bilizés de ez marhaság! A dokim és a védőnő is mondta ügyes vagyok.Sőt a dokinő még korábban ültette bilire a gyerekét mint én!
Utsó elötti vok /5hósan biliztettem már a babám:) /
Off: én azt olvastam egy csecsemőgondozási szakkönyvben, hogy teljesen mindegy, ki mikor kezdi el a biliztetést, a gyerkőc csak akkor lesz igazán szobatiszta, ha ő is megérett rá. Pl. lehet, hogy elkezditek 8-9-10 stb. hónaposan, de ugyanúgy csak 2,5 éves korára lesz igazán szobatiszta, mint aki 2 évesen kezdi el. Az előbbinek lehet, hogy 1,5 év kell, az utóbbinak meg már elég pár hónap is, mert érettebb hozzá.
Ez csak egy sarkított példa volt.
Én úgy tudom, nyáron érdemes elkezdeni, mert akkor nincs annyi ruha. A fiam jövő nyáron lesz 1,5 éves, majd akkor kezdjük, meglátom hogy áll hozzá.
Szia!
Bölcsődében vagyok gondozónő, és nagyon sok gyerekünk kerül be pelenkásan, és a bölcsis évei, hónapjai alatt lesz szobatiszta. Nem számít, hogy hány éves, lényeg, hogy érett legyen rá, érdekelje őt a bilizés. Ha rá akarjuk erőszakolni, azzal nagyon rosszat teszünk, állandó stresszben lesz attól, hogy arra figyel, hogy be ne pisiljen, kakiljon( és persze így azért is bepisil, bekakil) Én azt mondom bőven ráér szobatisztaságra szoktatni. Nem teszel rosszat azzal, ha vársz addig, amíg ő nem jelzi,hogy elég volt a pelusból.És hidd el, fogja!
Gyermekpszihologus mondta: egy gyerek akkor tekinthető szobatisztának,ha szellemileg megérett, kontrollálni tudja a vizelet és székletürítést. Ez általában 2-3 éves koruk körül következik be.
Ha egy gyerek 1 éves kora körül képes bilizni,azt idomításnak nevezte az orvos,kihangsúlyozva,hogy ez semmiképp nem szobatisztaság.
Elnézést a megfogalmazásért,szo szerint idéztem.
Érdemes elgondolkodni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!