Ha gyermekedet ugy becézik amitől téged a hideg ráz, szolsz az illetőnek, hogy ne ugy szolitsa?
Szerintem a becézés egy megkülönböztetett bizalmi viszonyt jelöl.
Az én lányom Zoé, az oviban/bölcsiben ő Zozi a kedvenc óvónénijének, akivel a legjobban vannak. Rühellem ezt a becézést, de annak örülök, hogy ugyanúgy kedveskedő gondoskodó magatartást társít hozzá, mint mikor én hívon itthon máshogy.
Szeretetből mondja az óvónéni, ha neki ez jön, legyen, tőle ridegnek hangzana a Zoé.
Egyébként direkt becézhetetlen nevet kerestem, de az emberek még ennél a névnél is nagyon kreatívak tudnak lenni.
Én is szóltam,abbahagyták.
A lányom még csak 7 hónapos,így ő nem tud szólni.
A lányom egyébként Kata,mindenki Katinak hívja,amit én és a férjem is utálunk...
14-es voltam
10-es nem tudok egyetérteni veled.
Én felnőttként is utálom, hogyha valaki Tímeának szólít. A Timi, Timike amit szeretek, de még a Timcsit is jobban viselem, mint a Tímeát. Mégis így anyakönyveztek.
Tudod a neveket szokták becézni. A kisgyerekeket méginkább. Sokszor nem is a nevükhez kötődik a becenév. Fogadd el, vagy írd a homlokára, hogy ő MÓNIKA vagy SÁNDOR... vagy akármi! ÉS senki ne merje máshogy nevezni...
Kedves utolso! Nyilván nem egy nagy horderejű dolog! De nekem bántja a fülem. Szerintem nem szép ez a becézési formája a kislányom nevének! 😉
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!