Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha gyermekedet ugy becézik...

Ha gyermekedet ugy becézik amitől téged a hideg ráz, szolsz az illetőnek, hogy ne ugy szolitsa?

Figyelt kérdés

2017. nov. 2. 09:32
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Dóra. Mi Dórikázzuk. Az idegesitő számomra a Dorci
2017. nov. 2. 12:58
 12/21 anonim ***** válasza:
59%
Elsős voltam, anyukám szólt érte. Pedig én szerettem :( de a barátaim nem mertek többször úgy hívni.
2017. nov. 2. 13:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a becézés egy megkülönböztetett bizalmi viszonyt jelöl.

Az én lányom Zoé, az oviban/bölcsiben ő Zozi a kedvenc óvónénijének, akivel a legjobban vannak. Rühellem ezt a becézést, de annak örülök, hogy ugyanúgy kedveskedő gondoskodó magatartást társít hozzá, mint mikor én hívon itthon máshogy.

Szeretetből mondja az óvónéni, ha neki ez jön, legyen, tőle ridegnek hangzana a Zoé.

Egyébként direkt becézhetetlen nevet kerestem, de az emberek még ennél a névnél is nagyon kreatívak tudnak lenni.

2017. nov. 2. 16:44
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is szóltam,abbahagyták.

A lányom még csak 7 hónapos,így ő nem tud szólni.

2017. nov. 3. 10:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A lányom egyébként Kata,mindenki Katinak hívja,amit én és a férjem is utálunk...

14-es voltam

2017. nov. 3. 10:27
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

10-es nem tudok egyetérteni veled.

Én felnőttként is utálom, hogyha valaki Tímeának szólít. A Timi, Timike amit szeretek, de még a Timcsit is jobban viselem, mint a Tímeát. Mégis így anyakönyveztek.

Tudod a neveket szokták becézni. A kisgyerekeket méginkább. Sokszor nem is a nevükhez kötődik a becenév. Fogadd el, vagy írd a homlokára, hogy ő MÓNIKA vagy SÁNDOR... vagy akármi! ÉS senki ne merje máshogy nevezni...

2017. nov. 3. 11:46
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem alsóban neveztek el Dorcinak mert volt egy Dóra és egy Dorina is az osztályban, így az én nevem "vették el". Utáltam. Kislányomnak is olyan nevet adtunk amit nem lehet olyan egyszerűen becézni. Mi hívjuk nyuszinak, de mindenki más a teljes nevén szólítja.
2017. nov. 7. 23:54
 18/21 anonim ***** válasza:
48%
Vihar a biliben. Majd a gyerek szól ha neki nem tetszik, amúgy nincs jelentősége.
2017. nov. 8. 03:53
 19/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolso! Nyilván nem egy nagy horderejű dolog! De nekem bántja a fülem. Szerintem nem szép ez a becézési formája a kislányom nevének! 😉

Köszönöm a válaszokat!

2017. nov. 9. 10:19
 20/21 anonim ***** válasza:
48%
Ez szubjektív, nekem pl a Dórika nem tetszik, Dorci vagy Dóri jobb. Szerintem. De kinek hogy tetszik, nincs jelentősége, a gyerek úgyis szól ha nem tetszik.
2017. nov. 9. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!