Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos babátok mennyi...

6 hónapos babátok mennyi gyümölcsöt eszik meg egyszerre tízóraira?

Figyelt kérdés
Ma megevett 190 gramm körül és 1 óra múlva éktelen üvöltésben tört ki, amit nem hagyott abba 1 óra hosszán át. Azt gondolom, hogy esetleg sokat evett, de az is lehet, hogy a szilvától. Ma kapott először.
2010. máj. 30. 18:04
 1/4 anonim ***** válasza:
A szilva amúgy is necces, hasfájást, felfúvódást okozhat. Én még mindig nem adom a fiamnak önmagában csak más gyümölcsökkel együtt mert nagyobb mennyiségben még nálunk is pocakfájás a vége. Általában 1-2 szem szilvát csempészek a többi gyümölcs közé. Ő egyébként 6 hósan jó ha egy fél bébiételes üvegnek megfelelő mennyiséget megevett alkalmanként. 20 hós a fiam.
2010. máj. 30. 18:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy én csupán 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, de még 7 hónaposan is csak max. 1/3 üvegnyi gyümölcsöt evett meg jó esetben a kislányom... A szilvától meg eleve sok baba pocija megfájdul... Lehet, hogy nálatok a kettő együtt (nagy mennyiség és a puffasztó szilva)okozta a sírást... Legközelebb csak óvatosabban adj neki!
2010. máj. 30. 18:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nem az egész szilva volt, csak pár kanál, de akkor lehet, hogy ez a kevés is hasfájást okozott.
2010. máj. 30. 20:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, hogy mennyi az adagjuk, de mi most váltottuk ki a tízórait, 6 hónaposan, és pl. ma is benyomott egy aventes pohár (190-200 g) fele kecskeméti szilva, fele meg főtt alma összetrutymákolva papit. A szilvát harmadjára adtam neki, de mikor először edte, egyből benyomott belőle 30 g-ot, és majd kiesett a székből, hogy adjak még neki. Előszörre nem mertem, de pl. ma sem volt bőgő, úgyhogy valszeg bírja a szilvát.

Furcsálltam én is, hogy 4 hós a szilvapapi, de nem teljesen szilva, rizsdara vagy mi is van benne. Igazi szilvát még nem adok neki, pedig vettem mélyhűtöttet, de még nem merek.

Szóval nem tudom, hogy adag vagy nem adag, a bébiételek is 190-esek általában, a babám megeszi, így én 190-200 g-ot szoktam neki adni. És így bírta 4 órán át. Csodálkoztunk is, hogy milyen jól elvan, pedig az ebéd kitolódott 16 órára a gyereknap miatt. (12-kor ette a tízórait ma....)

2010. máj. 30. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!