Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lehet szájpenésze a 11...

Mitől lehet szájpenésze a 11 hónapo kisfiamnak?

Figyelt kérdés
Már voltunk dokinál kapott c vitamin ampullát és Glycerinum boraxatum-ot,ahogy elmúlik újra előjön a szájpenésze és újra kezelem.Mitől jöhet elő neki?
2010. máj. 30. 10:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Szopizik még?
2010. máj. 30. 10:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez a gomba normálisan is jelen van a szervezetben, ha legyengül az immunrendszer és/vagy megfelelő táptalajt talál (pl sokat szopizik egy csecsemő), akkor elszaporodhatnak. Nem kell aggódni miatta, megfelelő kezeléssel hamar visszaszorítható.
2010. máj. 30. 10:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Már négy hónapos kora óta nem szopizik.Tápszert kap még reggel és este,bár már azt se akarja nagyon elfogadni.A granulátum (Hippes)teától elöjöhet?A doktornő azt kérdezte,hogy mennyi cukrosat kap?Nem kap semmijen édességet,úgy gondolom ráér még.De teát kap (édeskömény,gyermektea,gyümölcsös),az baj lehet?Van vmi házi gyógymód vagy inkább vigyem vissza a dokihoz?
2010. máj. 31. 08:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A cukros dolgok segítik a gombákat tenyészni, a cukor az egyik legjobb táptalaj számukra. Egyébként a Hippes tea bizony elég sok cukrot tartalmaz. Hogyan kezeled a bóraxszal? "A szájpenész kezelésének módja a következő: a gombaölő folyadékot egy kisebb méretű steril gézlapocskára cseppentik, azt a mutatóujjukra hajtják, és a baba nyelvét, ínyét, a pofanyálkahártyáját kétoldalt, ill. az ajkak belső oldalát ezzel erősen áttörlik. Nem bekenni kell a lepedékes nyálkahártyát, hanem eltávolítani, akár ledörzsölni a gombatelepeket. Eközben a géz akár kissé véressé is válhat a szívósan tapadó telepek leválása során. Ezekkel azonban bajt nem csinálnak, fájdalmat nem okoznak. Hátul, az állkapocsszögletből csak tisztítópálcával lehet eltávolítani a telepeket. Ez nem könnyű, de nagyon fontos művelet, mivel a fertőzés onnan terjed vissza a nyálkahártya többi részére. Minél szigorúbb a kezelés, annál rövidebb idejű. Sajnos azonban ez az állapot hetekig is eltarthat. A kezelést lehetőleg minden etetés előtt, vagy inkább után végezzék el. Ez attól is függ, hogy a baba mikor tűri jobban." Jó, ha mindent, ami a szájába kerül (cumi, etetőcumi), lekezeled a bóraxszal!
2010. jún. 2. 08:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Neekünk 3x jött visza.Én akkor szoptattam és mindig etetés elött és után kezeltem a száját és a mellbimbómat is.Azon kívül mindig bekentem az ecsetelővel a cumisüveget és a játszó cumit is.Utána nem jött visza.

Érdekesség viszont hogy nálunk a családba, akiről tudtam ilyen infót kérni, mindenkinek 3x volt. :)

Ezen minden gyerek átesik, ne agodj, csak kezeld.

2010. jún. 2. 09:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy a cumit minden evés után főzzem ki! + nálunk a boraxos ecsetelő csak ideig-óráig segített. Írt a doki egy lila ecsetelőt, ami olyan gyógyszertári kevert valami volt és fogott, mint a fene. Na azzal 2 napig kentem és úgy eltűnt, mintha sose lett volna. Lehet, nektek is ilyent kellene íratni.
2010. jún. 2. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!