Mi a az minimum amit meg kell venni egy magyar újszülöttnek ma Magyarországon?
Csak a minimum érdekel szigorúan, sallangok nélkül!
Itt például sok a sallang (és hiányos is lehet):
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
"Olcsó - Minőségi - Tartós" megoldások érdekelnének:
Jó, te dolgod.
Kívánom, hogy a gyermeked rövid élete a Földön lehetőleg szenvedés nélkül teljen.
(Konakion nélkül meg is halhat pl.)
Szerintem a gyógyszereket, vitaminokat, esetleg tápszert majd megbeszéled a gyerekorvossal. Előre nem kell semmit venni, ha nem beteg (kívánom, hogy egészséges legyen), és van tejed, akkor nincs semmi probléma. D és K vitamint szoktak adni a babáknak, itthon ez rutin, egyik se gyógyszer, de ha kifogásod van ellenük, akkor inkább az orvossal egyeztess, ne névtelen fórumozóknak higgy :-). Manapság a lázat már csak nagyon kritikus esetekben szokás csillapítani, de kis szerencsével erre se lesz szükség jó sokáig.
Ezen kívül az első látogatáskor az orvos felír kenőcsöt, fürdetőt és alkoholt a köldökcsonk kezelésére, de ezeket sem kötelező kiváltani (nekünk csak pisilnád van használatban, a baba bőre ilyenkor még nagyon érzékeny, könnyen kipirosodik, ilyenkor kenjük, különben fáj neki, azt meg nyilván nem akarom (de erre se muszáj a patikai, rengeteg másféle kenőcs jó, naturkozmetikumok, vagy sheavaj pl - csak megfontoltan válassz)
16os vagyok nemtudom mi bajotok volt a kérdésemmel.. csak egyszerű érdeklődés volr. De látszik h saját magatokból indulok ki. De higyjétek el én nem az oltásra izgulok...
Johetnem a pirosak. Hello
19,
azért mert receptre is lehet ilyen drága. Nem tudom melyiket használják, de mi is receptre fizettünk 30 ezret havonta tápszerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!