Kiváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra. A ti gyereketeitek hordanak a lakásban cipőt, hogy ne fázzanak meg?
A 2 éves kislányom elég gyakaran van megfázva, bár pl. nyáron volt kb. 2 hónap teljes szünet. A 2 nagymama meg van róla győződve, hogy azért, mert a lakásban nincs rajta cipő vagy plusz zokni. A nappaliban és a folyosón laminát és szőnyeg van, a gyerek- és hálószobában padlószőnyeg, a konyhában pvc, egyedül a fürdőben van járólap, de nyilván a wc és a mosdókagyló előtt ott is van szőnyeg. Fűtés van, mindig meleg van a lakásban. Én nem látom szükségét cipőnek/ plusz zokninak. Elsősorban nem szeretném, ha ahhoz szokna a lába, szerintem akkor tuti felfázna máshol, ahol nem lenne rajta plusz zokni. Amúgy már akkor is beteges volt, amikor még járni sem tudott. Az orvos szerint a nagytesó hordja haza. És mellesleg ő is átesett ezen, csak ő konkrétan bölcsibe járt 1 éves korától. És mára évente 2 megfázása van.
Nyilván felmerül bennem azért, hogy mégis én vagyok a hibás. ..?
A vírusok és a bacik miatt vannak a betegségek.
Nem hord a fiam plusz zoknit. Padlószőnyeg van a szobákban, rongyszőnyeg az előszobában és a konyhában. A fürdőben és a wc-ben kisebb szőnyeg, nagyrészt csempe de amúgy se járkál arra nagyon. Egyáltalán nem beteges, 2 éves. Nekem a lábamról le nem esik a papucs de én minden vackot elkapok. A gyerek meg nem kapja el tőlem szerencsére, nem hinném, hogy ezen múlik.
Nem te vagy a hibás. A 2 éves fiam csak zokniban van otthon. Télen, amikor másfél éves volt januárban és kint kemény hidegek, bent pedig 21,5-22 fok, akkor is csak zokni volt rajta, de semmi baja nem volt.
Most szeptemberben kezdte a bölcsit, és ő is kétszer 1 hetet volt beteg, taknyos volt nagyon, de nem azért, mert nem volt rajta otthon cipő, hanem mert a bölcsiben összeszedte. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!