Gábor név a modern korban? Mit gondoltok?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem vegyétek figyelembe, hogy néhai Nagypapám neve is Gábor volt, ezért a szívemnek nagyon kedves. Nem azt szeretném tudni, hogy kinek tetszik, kinek nem, hanem azt, hogy mennyire állná meg a helyét. Az ötlet nem nekem jutott eszembe, hanem páromnak, aki József, ráadásul utálja a nevét pont azért, mert szerinte öreges a modern korban. Ebben igaza van, hiszen ma már inkább mindenki Olivér, Zente, Zalán, Nolen, Nicolas és Marco, vagy hasonló, új, divatos nevek. Viszont furcsán érzem magam a családom előtt, mikor én szavazok a Gábor ellen, hiszen mindenki nagyon örülne, Papám miatt. De vajon a fiam is örülne? Félek, hogy utálná és neheztelne érte, hogy megkérdezné neki miért ilyen régi a neve, de az is lehet, hogy hülyeséget gondolok. Kérlek segítsetek! Köszi!2017. okt. 10. 14:22
11/16 anonim válasza:
Szerintem is örökzöld, egyáltalán nem öreges név a Gábor. Tudom, nem ezt kérdezted, de nekem kedvencek közt van. Sajnos a vezetéknevünkhöz nem illik.
12/16 anonim válasza:
A Gábor név még mai is viszonylag gyakori. De az írásodból azt vettem ki, hogy kedves számodra, de a család miatt adnád inkáb. Mert ha igen, akkor azért gondold még át, max. 2. név legyen. És a férjednek is tetszik?
13/16 A kérdező kommentje:
A férjemnek ez a név tetszik a legjobban az összes név közül, Ő neki eszébe sem jutott elsőre, hogy Nagypapámat is így hívták. A családom örülne emiatt neki, ez csak plusz pont. Engem nem befolyásol, hogy Papám neve is ez, azért, mert egy szerettemet is így hívják nem adnék nevet senkinek. De mivel férjem nagyon szeretné ezt a nevet, mindig jó érzés lenne, hogy az övé is ez volt. :) Az aggodalmam csak annyi, amit a kérdésemben írtam, de azt hiszem nem volt valós a félelmem. :)
2017. okt. 10. 17:29
14/16 anonim válasza:
Nem öreges egyáltalán.
És nekem egyébként ez a kedvenc fiú nevem!
15/16 anonim válasza:
Keresztfiam másfél éves és szintén Gábor. :))
Én sok Gábort ismerek, mindenféle korosztályból, nem öreges név egyáltalán. Bármilyen életkorban jó név.
16/16 anonim válasza:
Egyáltalán nem öreges. Valamint külföldön is megállja a helyét szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!