Szerinted fázhat így a baba?
Szerintem meg igen. Magamból kiindulva, ha nem csinálok semmit, csak fekszem, üldögélek, netezek, nagyon le tudok hűlni, hiszen nem mozgok aktívan. Ilyenkor a 25 fokos szobát sem érzem melegnek úgy, hogy egy rövidujjú, és egy hosszúujjú van rajtam, plusz nadrág, zokni. Nem fázom, de el tudnék viselni olyankor 1-2 fokkal melegebbet is.
A baba kis teste sokkal hamarabb lehűl, pont azért, mert pici. Tehát hiába van még rajta a polár pléd is, én el tudom képzelni, hogy fázik.
Nekem az alvás kezdetén kell, hogy a legmelegebb legyen. Ha az arcomon érzem a hűvös levegőt, 23 fokot, akkor nagyon nehezen tudok csak álomba merülni. Hiába van a testem melegben, ha az arcom hideg. 25 fokban viszont már jól alszom. Órákkal később akár már csökkenhet is 1-2 fokot a hőmérséklet, arra már nem ébredek fel, de az elején kell, hogy meleg legyen.
Ez olyan, mint ha reggel megpaskoljuk az arcunkat hideg vízzel, azonnal felébredünk. Mert a hideg élénkít.
A meleg meg álmosít, ellazít. Álmosító meleg, van is ilyen kifejezés.
A bölcsőhalál is a meleget szereti.
Nem hinném.
Szopni pedig azért akar óránként, mert 5-6 hrtes korban van egy növekedési ugrás és így akarja beállítani a mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!