Köldökcsonk ápolás alkohol nélkül. Heti 1x fürdetés?
Az első babám születése óta (7 év) rengeteg minden megváltozott mind az ápolás, mind a hozzátáplálás terén, ami engem nagyon összezavar. Hiszen ami egyszer bevált és jól működött, akkor miért ajánlanak homlokegyenest mást?
Az egyik ilyen a köldökcsonk ápolása: [link] Aki nem kedveli Novák Hunort, annak elmondom, hogy a mi nagyon kiváló körzeti orvosunk is ezt vallja, hogy tilos az alkoholos kezelés.
Most mégis mit csináljak, ha a kórházban meg ezt fogják erőltetni?
A másik a baba fürdetése. A legújabb ajánlás szerint bőven elég hetente 1x fürdetni! Én ezen végképp kiakadtam: [link]
Mi a véleményetek ezekről? Vajon érdemes követni, vagy maradjak a régi, bevált módszereknél?
Nézd, én Johnsonst használok újszülött kora óta, pedig az ellen is kampányolnak rendesen elég sokan. Még nem rohadt le a bőre 4,5 évesen, pedig elég érzékeny.
Sőt! A férjem is olyan elvetemült, hogy kipróbálta a gyerek Johnsons samponját, és azóta is azt használja, mert sokkal jobban bevált neki korpa ellen, mint bármilyen más "felnőtt sampon".
Ne hagyd magad elbizonytalanítani, hallgass a megérzéseidre!
3 éves a nagylányom és 5 hónapos a kicsi. A köldöküket alkoholoztam, gyorsan le is száradt és minden rendben van velük.
Napi fürdés a nagynak volt és jól tönkre is ment a bőre. Mire élvezte volna a pancsolást, csak a gyors zuhany maradhatott. 1 éve csak természetes szappant használok neki és rendbe jött. Hetente 1x egy órát is "ázhat" a kádban.
A kicsit csak 4 naponta fürdetem (nyakig fosás esete kivétel) és csak természetes szappannal. Az időpont is változó.
A napirendjére semmi befolyása, ígyis tudja, hogy jön az este.
Csináld úgy, ahogy neked és a babádnak jó. Nem szentírás se a csecsemős nővér, se a háziorvos.
A hozzátáplálás is változik évente 2x. Csak a józan ész segít.
Olvasgass minél több véleményt a témában, és dönts, hogy neked melyik a szimpatikus.
2,5 éve a lányom köldökét alkoholozni és hintőporozni kellett, most a fiamét csak alkoholozni. De már szülés előtt olvastam, hogy alkohollal sem szokás máshol és mégis kevesebb a fertőzés.
A fürdetésről én is azt gondoltam, hogy felesleges minden nap, de a kisfiam majdnem minden nap lepisili a lábát/hasát pelenkázás közben, vagy béna vagyok és beleteszi a sarkát a kakiba... Akkor ugye letörlöm, de így már indokolt a mindennapi fürdés. Mondjuk tegnap pont kimaradt.
Azt gondoltam, hogy az első gyerek után már nem lehet így összezavarni az embert :) Amiket említettél szerintem pont nem azok a létfontosságú dolgok, amin érdemes így izgulni. Egyetértek azzal, hogy a kórházban hagyd, hogy úgy csinálják, ahogy jónak látják, úgyis csak pár napról van szó (normál esetben), utána otthon azt csinálsz, amit akarsz.
Egyébként én alkoholoztam, mert ezt javasolták, pedig 1 éves csak a kisfiam. És amíg egészen pici volt, csak heti 1-2x fürdettem több okból is.
1. ő a fürdetéstől mindig felébredt, és nem lehetett elaltatni, ezért sokszor reggel fürdött.
2. Nagyon szárította a bőrét.
3. Ha annyira összekakilta magát, természetesen törölgetés után még a csap alatt is lemostam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!