Babafürdetés menete?
Sziasztok, nemsokára szülök, és gondoltam, a babafürdetés pontos menetét kivesézném :-)
Tapasztalt anyukák, kérlek, segítsetek.
Így történik?
Leveszem a pelenkát.
Letörlöm a popsitörlővel.
Bekenem olajjal a baba füle mögött, a nyakánál, hónaljnal.
Majd berakom a vízbe, fürdetem úgy hogy lemosom az olajat is.
Aztán a pelenkázósztalon megszárítom a fürdőlepedővel, aztán textilpelenkára rakom ugyanott, és alkohollal bekenem a köldökcsonkot, utána bekenem popsikrémmel és bepelenkázom.
Majd szoptatom és aztán bofiztetem.
a koldokapolast megmutatjak a korhazban.
olajat felesleges ra kenegetni, ha nem liros nem hamlik a bőre, nyugodtan furdetsd anelkul, az olajtol egyebkent is tiszta dzsuva lesz a kad, a vedono azt szokta javasolni, hogy ha piros a bore, a gyogyszertari furdetobol kenjunk oda, es az nalunk valoban meg is oldja a gondot...de ahany baba annyi bortipus, ha allandoan irritalt a bore, majd a vedono elmondja mit kell tenni, de elore olajozasra keszulni felesleges...en is keszultem, 3 eve all erintetlenul a meregdraga baba olaj a polcon. igen, ahogy kiveszed torulkozo, es torulgesd is meg nehogy megfazzon foleg a feje....a fulet ne erje viz az elso par hetben. csak az ujjaddal mosd ki neki majd pelenka csucskevel kitorolheted...legyen textil pelus odakeszitve mert gyakorta pisilik tele furdes utan a torulkozot :))))
amugy a furdetesrol van sok video fent a youtubeon erdemes nezegetni
es ne iljesszen meg hogy a babak az elso par hetben sirnak a furdetesnel - leginkabb a bizonytalan tartas miatt, ahogy a vizbe tesszuk, tartjuk, msg hideg is nekik stb
Nekem annyira száraz volt a babám bőre, hogy pödörödott vagy hámlott neki. Vagy nem is tudom hogy mondjam. Én beolajoztam neki, de miután kivettem a kádból és megtöröltem. Akkor én lehet rosszul csináltam?
Amúgy én gyógyszertári napraforgómagolajat használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!