Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes kisbaba hozzátáplálá...

Anyatejes kisbaba hozzátáplálásnak menete?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy számos oldal szól erről,de szeretném,ha gyakorlott anyukák írnának! Nem szeretném kiváltani a szopizást étellel addig,amíg nem muszáj,viszont a vitaminok miatt mindenképp szeretném elkezdeni a hozzátáplálást a 6 hós kicsimnél. Hogyan csináljam? Mikor és mennyit???
2015. ápr. 22. 15:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A vitaminok átmennek az anyatejjel is, inkább a gyomra és a szoktatás az oka, ami miatt elkezdjük 6 hónapos korban a hozzátáplálást. A védőnőd nem mondott semmit?

Általában almával kezdjük, megpucolod az almát, és a reszelt alma levéből adsz neki első nap 1-2 teáskanállal. Minden nap egy-kettővel többet lehet adni, és egyfélét egy egész hétig kell adni, nem szabad először keverni, csak amivel már megtetted ezt az egy hetes próbát, az allergia miatt.

Majd következő héten jöhet a répa, azután a sütőtök.

Mindennek szabott ideje van, hogy mikor adható, tehát kellene szerezned egy ilyen táblázatot. A védőnődtől tudsz ilyet kérni.

2015. ápr. 22. 16:22
 2/4 anonim ***** válasza:

a legfontosabb: lassan.

A sorrend a következő: alma-répa-krumpli-sütőtök-barack, esetleg cékla ha van saját termesztés.

Szopi előtt kóstoltatsz: első nap egy evőkanál almalé. Második nap már adhatsz mellé egy kis teás kanál reszelt almát is...harmadnak akár 1-1 evőkanállal. Ha nincs székrekedés, mehetsz tovább: répa...első nap egy teáskanál, másodiknap kettő, harmadik nap három...

és így tovább.

A sütőtök, barack kivételével mindhárom hasfogó. Ezért fontos, hogy ne adj egyszerre sokat. Az almát az elején megfőzheted, az tompítja. A zöldségeket mindig meg kell főzni. Hámozol mindent. Minden étkezés után kínáld innivalóval. Ha már 40-50 grammokat megeszik, legalább ennyi folyadékot igyon is meg mellé (nem muszáj egyszerre, egész nap értendő) hogy ne szoruljon be a kaka. Az én lányom sajnos nem itta a vizet, cukrosat meg nem akartam adni, jó kis szorulása lett 3 hétig. Aztán mondta a védőnő hogy inkább adjak higitott baba gyümölcslét, még az is jobb, mint a semmi. Azóta tehát azt kap. Ha már külön külön adtál almát-répát és nem volt gond egyikkel sem, össze is mixelheted, de fontos, hogy egy-egy hozzávalót legalább 3-4 napig kóstoltass.

3 hét alatt ajánlott kiváltani egy étkezést. Addig minden kóstolás után szoptasd meg.

Ha krumplit adsz főzve, fejhetsz rá anyatejet, hogy azzal turmixold, mert a krumpli nagyon folytós.

2015. ápr. 22. 16:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöma a válaszod! A védőnőről csak annyit,hogy egyszer volt nálunk,még mikor a babám megszületett,akkor rá se nézett a kicsire. Eleinte próbálta hívni,ha megakadtam valamiben,de soha nem vette fel a telefont. Így hát próbálok innen informálódni. És a kostoltatást szopizás előtt vagy után érdemes csinálni? Mikorra kellene egy étkezest kiváltani?
2015. ápr. 22. 16:34
 4/4 anonim ***** válasza:

mindenképp előtte. ha tele van a hasad, te sem vagy már kíváncsi új dolgokra.. a szopit egyébként se tanácsos megszakítani mert annak csak rossz kedv a vége..meg hát nem lehet megállapítani mennyit evett, van e még benne hely. szóval mindenképp előtte.

Nekem 3 hetet mondott a gyerekorvos egy étkezés kiváltására.

2015. ápr. 22. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!