Tapszer vagy anyatej? Elonyok-hatranyok szerinted?
Szemelyes tapasztalatod alapjan mik az elonyei/hatranyai az anyatejnek a tapszerrel szemben?
(Tudok guglizni, tapasztalatok erdekelnenek).
Anyatej: Mindig kéznél van, "ingyen van", megfelelő hőmérsékletű, nem kell sterilizálni, cumisüveget mosni (kivéve, ha lefejt tejet adsz a babának)
figyelni kell arra, hogy mit eszel, megfelelő mennyiséget kell enned, innod, be tud gyulladni a mell
tápszer: nyomon tudod követni, hogy mennyit eszik a baba, bármikor, bárhol meg tudod etetni, azt ehetsz, ihatsz, amit csak szeretnél
elképesztően sokba kerül a tápszer :) (meg a babavíz) sterilizálni kell a cumisüvegeket, a vizet forralni (lehűteni vagy felmelegíteni) ha mentek valahova figyelni kell arra, hogy tettél-e elég vizet, tápszert, tudod-e melegíteni, (vagy melegen tudod-e tartani)
Tapszer elony: minden. Tokeletesen fejlodott, sose volt beteg, hamar kialakult a napirend, mindig tudtam, mennyit evett.
Hatrany: kicsit maceras neha melegiteni, ha tul meleg lett a viz akkor huteni. Illetve ha mondjuk nem veszed eszre, hogy elfogy, vagy hetvegen este kiborul az utolso zacsko....na akkor vilagvege van, lehet rohanni az ugyeletes gyogyszertarba, hogy tudjon mit enni a gyerek...
Szoptatas: erdekes modon az osszes szoptatos ismerosom gyereke baromi beteges, rossz evo, rossz alvo, oltas utan belazasodik. Ez lenne az az aldasos hatas? Nem tudom. En csak hatranyat lattam. Nehezkes volt, valahogy undorodtam a tejszagtol ami korulvett,egyfolytaban zuhanyozni akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!