Mennyi (ml) anyatej volt amire azt mondtad, hogy már nem érdemes szoptatni? És mennyi idős volt a babád?
2 hónapos volt, alkalmanként 10 ml sikerült talán. Éhes maradt mindig, hiába tettem sokat mellre, fejtem, bújtunk össze semmi...
Elegem lett, feladtam, azóta mindenki boldog és egészséges.
Honnan tudod kedves utolsó, hogy mennyi próbálkozás áll a feladás előtt?
Könnyebb egyből sztorit kreálni és lehordani a másikat.
sosem mértem, mennyit szopik. 13 hónapos volt, amikor már látványosan nem volt elégedett a mennyiséggel, akkor álltunk le.
és nem, nem ment könnyen 3 hetes, 2 hónapos, 4 hónapos és 10 hónapos korában is durva mellgyulladással küzdöttem, minden egyes szoptatáskor folytak a könnyeim a fájdalom miatt. de folytattuk, mert az volt neki a legjobb.
Valóban könnyen ítélkeznek, eszükbe sem jut, hogy bizony nem mindenkinek lesz elég a tej, ha ez nem így lenne nem találták volna fel a tápszert, amit már több évtizede használnak. Nem kéne elítélni az ilyen anyukákat, mert tápszer szükséges. A természet nem mindenkivel kegyes akár a szoptatás terén vagy akár a terherbeesés terén.
Az hogy ki milyen anya nem attól függ hogy szükséges volt-e tápszer a babájának.
a tápszer létjogosultsága nem akkor jött, amikor valakinek nem volt elég teje, hiszen tejet kaphat más anyától is a gyerek.
a tápszer akkor és ott jött képbe, amikor anyukáknak idejekorán vissza kellett térniük dolgozni. a világ sok országában csak 6-8-10 hét szülési szabadság van, és ha utána is otthon akar valaki maradni a babával, bizony egy fillért sem kap. na, ezeknek a babáknak van szükségük a tápszerre.
az esetek jelentős részében anyuka túl hamar és könnyen feladja. nagyon kis százaléktól eltekintve igaz az, hogy csak az nem szoptat, aki igazán nem is akar.
Bocs, de inkább tápszert adok, mint más anya tejét.... akit nem ismerek, nem tudom mit evett. Van aki vígan dohányzik terhesen is. A másik hogy mindenhol azt olvasmi hogy az anyatej a saját gyereke korának megfelelő, tehát az én gyerekemenk lehet nem a legjobb egy újszülött nő teje vagy egy 1 éves gyerekkel rendelkezőé.
Én nem ítélem el a tápszert, csak kiváncsi vagyok mennyi az az anyatej ami már annyira kevés hogy nincs értelme fejni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!