Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudtok bármilyen információt...

Tudtok bármilyen információt a Líra női névről?

Figyelt kérdés

Életemben egyszer halottam egy ilyen névről, egy gyönyörű hölgyet hívtak így.

Azonnal beleszerettem tudtam hogy ha lányom lesz, Ez lesz a neve,ha tetszik másoknak ha nem.

Viszont szinte semmit nem találok róla sem eredetét,sem hogy egyáltalán anyakönyvezhető-e.

Nektek tetszik? Mi jutna eszetekbe egy ilyen lányról ha nem látnátok?

Nekem van olyan név amire ha rágondolok nem tudok szép embert mellé képzelni, ez a Pilár.Belőlem ellenszenvet vált ki,remélem a Líra nem ilyen.. :)

2017. szept. 21. 12:15
1 2
 11/12 anonim válasza:
A Lira nevet (rövid “i”-vel) mi regisztráltattuk a Magyar Tudományos Akadémiánál 2002-ben. Az inspiráció az Arany iránytűből ered, aminek az egyik főhöse, Lyra (Lájra) nevű kislány volt. Amúgy görög eredetű név, jelentése mennyei lant (ez egy öt húros kis lant), illetve van egy Lyra nevü csillagkép, amely a nyári csillagképek legfényesebbike, illetve amelynek a vezércsillaga a Vega, ami az égbolt ötödik legfényesebb csillaga. Mi a névnapot augusztus 1-ben jelöltük meg, mivel a csillagászok ezt a dátumot jelölték meg valamilyen lényegesebb csillagászati esemény kapcsán.
2021. jún. 28. 14:21
 12/12 Menőcsajszi72 ***** válasza:
A Líra hangszert jelenti. Imádom ezt a nevet 😍.
2023. márc. 13. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!