Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez olyan furcsa! Hogyan...

Ez olyan furcsa! Hogyan beszélhetném le róla?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. 6 hónapos terhes. A barátom falun él, és teljesen úgy gondolkozik(ami egyáltalán nem lenne baj, csak most). Szóval...azon az elven van, hogy az legyen a babánk neve, amelyik napon születik, a névnapos nevek közül valamelyik. Én ebbe nem szívesen mennék bele, mert nekem meg meg van már, mi lesz a baba neve...Vagyis amit én szeretnék...És ha mondjuk Béla napján születik?...Szerintetek hogyan beszéljem le róla? Előre is köszi!
2010. máj. 27. 15:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hányadikára vagy kiírva?

(gondolom augusztus hónapra, ha most vagy 6 hónapos terhes).

Ha augusztus 1-én szülsz, akkor Nimród lehetne a baba.

Szerintem az nagyon szép!

De augusztusban van Laci névnap is, ami szintén szép, és egy évben legalább 5-ször van a naptárban, szóval nem kell a szülinapján tartani a névnapját.

Mondjuk a legjobb az lenne, ha megbeszélnétek előre, mi legyen a neve, mert a szülőszobán nem lesz már idő erről vitatkozni... tőlem két fájás között kérdezték meg, hogy mi lesz a gyerek neve... :-)

2010. máj. 27. 15:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Legyen a babának két keresztneve, egyik amit te szeretnél, a másik ami a naptárban van. (Persze lehetőleg az általad választott név legyen az első, de így a párod is megnyugszik.)

Én is faluból származok egyébként, de ilyen szokásról még nem is hallottam. Csak az állatok kapták azt a nevet, ami a naptárban aktuálisan van, pl.ha borjú született. Úgyhogy nekem ezért is furcsa.Egy emberke nevét, amit egyébként egy egész életen át használ, nehogy már a véletlen határozza meg...

2010. máj. 27. 16:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Tényleg furcsa! Nekem a névnapom pont karácsonykor van s sajna arról mindenki elfeledkezik. Néha. Egyébként erre a megoldásra én is gondoltam hogy akörüli névnapot kapjon a kicsi de aztán olyan szép napot találtunk hogy nem is tudom milyen névnap van amikor született.:D

HA már téma volt meg is néztem hirtelen. Egész szép napok voltak aznap, fel is merült közüle név:)

április 22

Csilla, Noémi, Kelemen, Noé

2010. máj. 27. 16:19
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez az infantilizmus csúcsa, szegény gyerek. Lehet lepontozni! De tényleg, mennyire infantilis, aki így akar a gyerekének nevet adni.
2010. máj. 27. 20:25
 15/15 anonim ***** válasza:

nem lehet inkább róla elnevezni- tudod, az is szokás, hogy a fiút az apjáról, a lányt az anyjáról.

egyébként lehet 2 neve is, és végül úgyis téged kérdeznek meg...

2010. máj. 28. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!