Ez olyan furcsa! Hogyan beszélhetném le róla?
Hányadikára vagy kiírva?
(gondolom augusztus hónapra, ha most vagy 6 hónapos terhes).
Ha augusztus 1-én szülsz, akkor Nimród lehetne a baba.
Szerintem az nagyon szép!
De augusztusban van Laci névnap is, ami szintén szép, és egy évben legalább 5-ször van a naptárban, szóval nem kell a szülinapján tartani a névnapját.
Mondjuk a legjobb az lenne, ha megbeszélnétek előre, mi legyen a neve, mert a szülőszobán nem lesz már idő erről vitatkozni... tőlem két fájás között kérdezték meg, hogy mi lesz a gyerek neve... :-)
Legyen a babának két keresztneve, egyik amit te szeretnél, a másik ami a naptárban van. (Persze lehetőleg az általad választott név legyen az első, de így a párod is megnyugszik.)
Én is faluból származok egyébként, de ilyen szokásról még nem is hallottam. Csak az állatok kapták azt a nevet, ami a naptárban aktuálisan van, pl.ha borjú született. Úgyhogy nekem ezért is furcsa.Egy emberke nevét, amit egyébként egy egész életen át használ, nehogy már a véletlen határozza meg...
Tényleg furcsa! Nekem a névnapom pont karácsonykor van s sajna arról mindenki elfeledkezik. Néha. Egyébként erre a megoldásra én is gondoltam hogy akörüli névnapot kapjon a kicsi de aztán olyan szép napot találtunk hogy nem is tudom milyen névnap van amikor született.:D
HA már téma volt meg is néztem hirtelen. Egész szép napok voltak aznap, fel is merült közüle név:)
április 22
Csilla, Noémi, Kelemen, Noé
nem lehet inkább róla elnevezni- tudod, az is szokás, hogy a fiút az apjáról, a lányt az anyjáról.
egyébként lehet 2 neve is, és végül úgyis téged kérdeznek meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!