Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez olyan furcsa! Hogyan...

Ez olyan furcsa! Hogyan beszélhetném le róla?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. 6 hónapos terhes. A barátom falun él, és teljesen úgy gondolkozik(ami egyáltalán nem lenne baj, csak most). Szóval...azon az elven van, hogy az legyen a babánk neve, amelyik napon születik, a névnapos nevek közül valamelyik. Én ebbe nem szívesen mennék bele, mert nekem meg meg van már, mi lesz a baba neve...Vagyis amit én szeretnék...És ha mondjuk Béla napján születik?...Szerintetek hogyan beszéljem le róla? Előre is köszi!
2010. máj. 27. 15:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Úgy,hogy milyen rossz lesz neki,hogy a szüli és névnapja egy napon lesz!Mi még azt is figyeltük,hogy elosztva legyen az évben.Januári baba,és szept,.a névnap.
2010. máj. 27. 15:15
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
És ha olyan napon születik amikor nincs a nemének megfelelő névnap? Ez hülyeség. Ő gondolhat amit akar de végülis meg tud akadályozni hogy azt a neved add neki amit akarsz?
2010. máj. 27. 15:18
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Az első is jó ötletet írt (nekünk is szempont volt,hogy ne legyen közel a születés és névnap),de mondhatod azt is,hogy nem szeretnéd a véletlenre bízni,mert nem akarsz neki olyan nevet adni,ami neked nem tetszik.Írjatok egy listát hogy milyen nevek tetszenek,majd amit mindketten felírtatok,azokból válasszatok.Nekünk ez pl tök jó program volt:)
2010. máj. 27. 15:18
 4/15 A kérdező kommentje:

Ő is így kapta a nevét...

De ő szerencsés volt:D

Én meg amilyen szerencsétlen vagyok, tuti Taksony napján szülök...Minden napon van férfi és női névnap is, maximum nincs benne mind a naptárban...Majd beszélek vele:)

Köszönöm a válaszokat!

2010. máj. 27. 15:19
 5/15 anonim ***** válasza:
űgyis téged kérdeznek meg a szülőszobában, hogy mi a baba neve:)))
2010. máj. 27. 15:38
 6/15 anonim ***** válasza:
Ennél rosszabbat nem is tehetne a gyerekkel, mint hogy egy napra kerül a szüli- meg a névnap. Nálunk Tamás név mellett döntött férjem, meg apum, én nem nagyon akartam, de csak azért, mert január 5-én született. Ott van mikulás, névnap, karácsony, szülinap, és minden 1 hónapban. Így márciusban fogjuk Tamás napját tartani. Még így is közel van :((( Majd hogy ,magyarázza el a gyereknek, hogy csak 1x kap ajándékot? Meg a rokonok úgyse vesznek "dupla" ajándékot azért, mert kettőt tart.
2010. máj. 27. 15:38
 7/15 anonim ***** válasza:
ha már eldöntötted, mi legyen a neve, akkor nem segíthetek. De minden napra van egy csomó névnap. Még ha pl. Gábor napján születik, és azt a nevet kapja, biztosan van a Gábornak legalább még egy névnapja az utónévkönyv szerint, így a névnapját lehet teljesen más időben tartani. Mi már nem leszünk ilyen szerencsések. A kisfiamat Sebestyénnek hívják, január 18-án született és január 20-án van a névnapja. Az egyetlen névnap, amit találtam.
2010. máj. 27. 15:39
 8/15 anonim ***** válasza:

Nálunk unokatesómmal "toltak ki". Tamás nevet kapta, decemberben tartják, ráadásul szilveszterkor született...

Úgyhogy neki Mikulás, karácsony, névnap, szülinap és szilveszter is egyben van...

2010. máj. 27. 15:43
 9/15 A kérdező kommentje:
Csak fiú nevet találtam...aztán lehet kislány lesz mégis:P
2010. máj. 27. 15:45
 10/15 anonim ***** válasza:
off: Barátnőm kislányának a szülinapja és a névnapja egy napra esik. Ő viccesen mindig azt mondja, hogy a csajszi takarékos szülők gyermeke.
2010. máj. 27. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!