Miért csinálja ezt az 1 éves gyerek?
Vagyok én (15), unokatesóm (12), és az ő tesója, aki 1 éves.
Nem bántjuk, nagyon sokat játszunk a kicsivel, de néha nagyon durva hisztiket le tud vágni, ha nem kap meg valamit és csak én vagyok vele meg a tesója. Pl. telefonozok mellette, meglátja és neki is kell... Múltkor amikor odaadtam, földhöz vágta és betört, szóval azt mondták, hogy senki se adja neki oda a telóját. Ilyenkor elkezd hangosan sírni, és megüt minket, megmarja az arcunkat. Amikor belépnek a szülei, odarohan hozzájuk és megölelgeti őket, utána meg minket is, mintha mi se történt volna
Mire jó ez neki? Hisztizik, ütöget minket és utána eljátssza a szülei előtt a kisangyalt...
Természetesen próbáljuk kárpótolni más dolgokkal azt, amit nem adhatunk oda neki. Telefontok, gyorsan viszünk valami játékot, meg ilyenek de így is megy a hiszti... Elég durván akaratos, és nem ismeri a határokat.
Talán nem körülötte kellene forognia a világnak!
Egy egyévest simán be lehet tenni a járókába kreatív játékokkal és tanuljon meg egyedül játszani, csak hasznára válna.
Egy 1 éves gyerek még nagyon kicsi, éppen csak tanulja az életet. Lehet nevelni, de csak bizonyos fokig érti meg hogyan kéne viselkednie. Nem képes a komplex gondolkodásra, helyette még bőven az ösztönök hajtják. 1 évesen még csak annyit tapasztalt meg a világból, hogy minden körülötte forog, így nem csoda ha leveri a hisztit amiért nem kap meg valamit. Neki ez ugyanolyan válaszreakció, mint mikor éhes és azért sír. Kap enni utána, tehát részéről tök logikus, hogy hisziért mást is meg lehet kapni.
Baromi nehéz életkor, ilyenkor lehet a legjobban elkapatni a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!